Giovanni van Bronckhorst op het trainingsveld in China
NOS Voetbal

Chinees debuut Van Bronckhorst eindigt in forse nederlaag

Giovanni van Bronckhorst zal niet lang terug willen denken aan zijn debuut als trainer in de Chinese competitie. De Nederlander verloor met zijn elftal Guangzhou R&F met 3-0 van Shenzhen FC.

Na zijn vertrek bij Feyenoord werd Van Bronckhorst begin januari gepresenteerd bij Guangzhou. Een maand later had de competitie moeten beginnen, maar vanwege het coronavirus wordt er nu pas gevoetbald in China.

De competitie bestaat uit twee groepen van acht teams. De ene groep, waaronder Guangzhou R&F, werkt de wedstrijden af in Dalian, de andere groep in Suzhou. Vorig jaar, toen er nog geen corona was, eindigde Guangzhou als twaalfde.

Van Bronckhorst werd in januari gepresenteerd bij zijn nieuwe club. Hij vertelde toen over zijn ambities in China.

Van Bronckhorst bij presentatie in China: 'Ik kan de club verder helpen'

De 45-jarige Van Bronckhorst werkt bij Guangzhou samen met assistent Jean-Paul van Gastel en fysieke trainer Arno Philips, met wie hij samenwerkte bij Feyenoord.

De bekendste voetballer in het elftal van de Nederlanders is Mousa Dembélé. de Belg die in het verleden onder contract stond bij Willem II, AZ en Tottenham Hotspur.

Samenwerking met Ajax

Guangzhou werkt op het gebied van jeugdopleiding samen met Ajax. Het stadion op het jeugdcomplex draagt de naam van oud-doelman Edwin van der Sar, de huidige algemeen directeur van de kampioen uit Amsterdam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl