Romain Grosjean wordt een ambulance in geholpen Getty Images

Romain Grosjean heeft goede hoop dat hij dit Formule 1-seizoen nog in actie kan komen voor renstal Haas.

De Fransman, die zondag bij de Grand Prix van Bahrein een ernstig ongeluk wonderwel overleefde, heeft laten weten dat hij zijn zinnen heeft gezet op een rentree tijdens de laatste race van het seizoen, de Grand Prix van Abu Dhabi. Die staat gepland op 13 december, de eerste trainingen zijn echter al twee dagen eerder.

"Daar probeert hij weer in de auto te stappen", vertelde teambaas Günther Steiner in een videoconferentie. "Dat is nu zijn doel."

'Niet zo eindigen'

Grosjean ging dinsdag in een interview met TF1 uitgebreid in op het moment dat hij uit zijn auto, die direct vlam vatte nadat hij tegen de vangrail was gevlogen, ontsnapte. Het moment tussen de crash en zijn ontsnapping duurde 28 seconden. "Maar het voelde veel langer", aldus Grosjean.

Grosjean voelde de vlammen: 'Moest er voor mijn kinderen uit zien te komen'

"Ik zag mijn vizier helemaal oranje worden, ik zag de vlammen aan de linkerkant van de auto. Ik dacht aan veel dingen en ik dacht ook dat het niet voor mogelijk was om op deze manier te eindigen, niet nu. Ik kon mijn Formule 1-verhaal zo niet afsluiten. Ik weet niet of ik het woord mirakel kan gebruiken, maar het was hoe dan ook mijn tijd nog niet."

"Ik stapte uit, ik moest eruit, voor mijn kinderen. Toen voelde ik dat iemand aan mijn pak trok. Daardoor wist ik dat ik eruit was."

Vlammen komen uit de auto van Romain Grosjean Reuters

Grosjean zegt dat hij in die 28 seconden in de brandende auto alleen nog dacht aan zijn familie en de angst die hij had om hen eventueel achter te moeten laten. "Ik keek de dood in de ogen en ik denk dat er de komende tijd op psychisch vlak nog wel wat werk aan de winkel is."

De vijfjarige zoon van de Formule 1-coureur reageerde vol ongeloof op de ontsnapping van zijn vader. "Hij gelooft dat ik magische krachten heb en een magisch liefdesschild dat mij beschermde."

Grosjean reageerde zondag ook na de tumultueuze race vanuit het ziekenhuis. Bekijk zijn reactie hieronder.

Grosjean vanuit het ziekenhuis: 'Het gaat ok, met dank aan de halo' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De verwachting was dat de Fransman dinsdag het ziekenhuis in Bahrein mocht verlaten, maar hij moet nog een nachtje blijven. Bij de crash liep hij brandwonden op aan zijn handen.

Op zijn Instagram postte de coureur dinsdag een foto waarop hij naast zijn bed staat en voorzichtig alweer wat oefeningen doet. "Ik kan nog steeds niet goed typen", schrijft hij erbij, verwijzend naar zijn handen in het verband.

STER reclame