NOS SportAangepast

Grosjean maakt het goed na horrorcrash: 'Zonder de halo lag ik er anders bij'

Grosjean vanuit het ziekenhuis: 'Het gaat ok, met dank aan de halo'

Formule 1-coureur Romain Grosjean maakt het naar omstandigheden goed na zijn zware crash tijdens de Grand Prix van Bahrein. "Zonder de halo had ik er nu heel anders bij gelegen", liet de Fransman via een video op Instagram weten vanuit het ziekenhuis.

De verwachting is dat Grosjean dinsdag het ziekenhuis in Bahrein mag verlaten, zo laat zijn team weten via social media.

Halo

De halo is de veiligheidsring rond de cockpit die in 2018 verplicht werd gesteld in de Formule 1 en 2. "Een aantal jaren geleden was de halo er nog niet, het is het beste dat in de Formule 1 is geïntroduceerd", aldus Grosjean.

Ook Max Verstappen haalde na de race aan hoe belangrijk de introductie van de halo is geweest. "Ik was geen voorstander van de komst van de halo, maar die redt wel een leven."

Handen in het verband

Op de video is ook te zien hoe beide handen van Grosjean zijn ingepakt, het gevolg van de vuurzee die ontstond nadat hij met zijn auto in de vangrail was geknald. "Hopelijk kan ik snel weer mijn handen gebruiken om berichten naar jullie (de fans, red.) te sturen."

De Grand Prix van Bahrein werd een prooi voor wereldkampioen Lewis Hamilton. Verstappen eindigde op de tweede plaats voor Red Bull-teamgenoot Alexander Albon.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl