Niels Zonneveld Lawrence Lustig/PDC

Darter Niels Zonneveld heeft zich als elfde Nederlander voor het WK darts geplaatst. In de beslissende kwalificatieronde versloeg Zonneveld de Duitser Martin Schindler met 7-4. Daarmee zal Zonneveld debuteren op het meest prestigieuze dartstoernooi.

Eerder in de kwalificatiereeks versloeg de 22-jarige Nederlander de Pool Krzysztof Kciuk met 6-3, daarna was landgenoot Jelle Klaasen met 6-4 aan de beurt. In 2016 bereikte Klaasen nog de halve finale in Alexandra Palace, dit jaar zal de 36-jarige darter ontbreken.

Met de kwalificatie zet Zonneveld zijn goede vorm voort. Tijdens de Players Championship Finals van vorige week wist de 22-jarige Zonneveld nog James Wade met 6-3 te verslaan. Een ronde later werd hij opzijgezet door Dirk van Duijvenbode. Michael van Gerwen won het toernooi.

Michael van Gerwen won zondag zijn tweede toernooi van het jaar Lawrence Lustig/PDC

Donderdag is de loting voor het WK, dat op 15 december begint. De finale wordt gespeeld op 3 januari. Drievoudig winnaar Van Gerwen gaat op jacht naar zijn vierde trofee. Vorig jaar zat Peter Wright hem dwars in de finale.

De kans bestaat dat er minimaal duizend toeschouwers aanwezig mogen zijn bij de dartswedstrijden, afhankelijk van in welk niveau de regio Londen zit.

STER reclame