Michael van Gerwen won zondag zijn tweede toernooi van het jaar
NOS SportAangepast

Van Gerwen wint Players Championship Finals: 'Doet wel veel met me'

Darter Michael van Gerwen heeft voor de zesde keer de Players Championships Finals gewonnen. De titelhouder won in Coventry in een zinderende finale met 11-10 van Mervyn King. "Dit, met alles eromheen, doet wel veel met me."

De 31-jarige Van Gerwen rekende zondag eerst af met Dirk van Duijvenbode (10-5) en in zijn halve finale met Gerwyn Price (11-8).

"Dit is een mooi begin", aldus Van Gerwen, die weinig plezier aan zijn sport beleefde de laatste maanden. "Vanuit hier mag ik weer zelfvertrouwen opdoen en verder bonken."

Het volgende grote toernooi is het WK, dat op 15 december begint. De finale is op 3 januari. De loting voor het WK is aanstaande donderdag om 10.30 uur.

Bekijk hieronder een interview met Michael van Gerwen na het winnen van de Players Championships Finals.

Van Gerwen: 'Heb er hard voor moeten werken om het om te draaien'

In de finale kwam King, die 6 van de 28 eerdere duels met Van Gerwen gewonnen had, mede dankzij een 115-finish en een 107-finish op 3-1, waarna Van Gerwen drie legs op rij won. Bij elke gewonnen leg balde Van Gerwen de vuisten en slaakte een oerkreet.

Emoties

De Brabander gooide op 5-4 160 uit, op 6-5 120 en op 8-7 135. Dartsmiljonair King, die tijdens de coronastop pakketjes bezorgde om bezig te blijven, ergerde zich zichtbaar aan het uitbundige juichen Van Gerwen.

Dat Van Gerwen nog niet de oude is, bleek toen hij bij 9-7 de marge op drie kon brengen. Hij miste, waarna King met een 126-finish terug in de wedstrijd kwam. De 54-jarige King maakte daarna aanstalten uitbundig te juichen, maar hield zich uiteindelijk stil.

Van Gerwen gaf echter het initiatief niet uit handen en kwam ook in de beslissende leg niet meer in de problemen. Nadat hij zijn vierde matchdart in de dubbel acht had gegooid, toonde de nummer één van de wereld voor hem zeldzame emoties.

Eerder op de dag toonde Van Gerwen ook al zijn goede vorm toen hij met 10-5 veel te sterk was voor landgenoot Dirk van Duijvenbode. De twee troffen elkaar vijf keer eerder en alle keren won Van Gerwen.

Van Duijvenbode, de laatste maanden in grootse vorm, bood echter in het begin van de wedstrijd flink partij. Zo brak hij Van Gerwen al snel twee keer en kwam hij op een 3-1 voorsprong.

Van Gerwen zette daarna de turbo aan en won vijf legs op rij. Met een indrukwekkende 148-finish besloot hij de partij. De Brabander eindigde uiteindelijk met een gemiddelde van meer dan 110 punten per beurt.

Tegen Gerwyn Price (11-8) wankelde Van Gerwen even, maar bij een achterstand van 8-6 won hij vijf legs op rij.

"Heb er hard voor moeten werken om het om te draaien", besluit Van Gerwen. "Ik denk dat ik niet mag klagen hoe ik dat gedaan heb."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl