NOS SportAangepast

Van Gerwen klopt De Zwaan en treft nu imponerende Van Duijvenbode

  • Lawrence Lustig/PDC
    Michael van Gerwen in actie tegen Jeffrey de Zwaan op de Players Championship Finals
  • Lawrence Lustig/PDC
    Jeffrey de Zwaan in actie tegen Michael van Gerwen op de Players Championship Finals
  • Lawrence Lustig/PDC
    Michael van Gerwen in actie tegen Jeffrey de Zwaan op de Players Championship Finals

Darter Michael van Gerwen heeft zich dankzij een 10-7 zege op landgenoot Jeffrey de Zwaan geplaatst voor de kwartfinales van de Players Championship Finals. De Brabander treft in de volgende ronde weer een landgenoot, Dirk van Duijvenbode.

Van Gerwen liep tegen De Zwaan snel uit naar 4-1, zag de Rijswijker nog terugkomen tot 4-3, maar gaf daarna flink gas. Hij won vier legs op rij, waarna de machine opnieuw even haperde. De Zwaan kwam nog dichtbij, maar uiteindelijk maakte Van Gerwen het af met zijn vierde wedstrijdpijl.

'Aubergenius' dendert door

Van Gerwen treft in de kwartfinales Dirk van Duijvenbode, die in zijn achtste finale geen spaan heel liet van Luke Woodhouse, 10-1. Pas bij een stand van 8-0 wist Woodhouse zijn eerste leg te pakken.

'Aubergenius', zoals de bijnaam van Van Duijvenbode luidt, kwam uiteindelijk tot een gemiddelde van net iets minder dan honderd punten per beurt.

De Players Championship Finals, een toernooi met de 64 spelers die afgelopen seizoen het best hebben gepresteerd op de Players Championship-toernooien, duurt tot en met zondag.

Het is het laatste grote toernooi in aanloop naar het WK volgende maand in Londen. De kwartfinales, halve finales en finale zijn allemaal zondag.

Uitslagen Nederlanders achtste finales

Michael van Gerwen Jeffrey de Zwaan 10-7
Dirk van Duijvenbode Luke Woodhouse (Eng) 10-1

De dag begon nog met zeven Nederlanders in het toernooi, maar na de middagsessie waren daar alleen Van Gerwen, Van Duijvenbode en De Zwaan van over.

Vincent van der Voort, Danny Noppert, Jermaine Wattimena en Niels Zonneveld zagen hun toernooi vroegtijdig eindigen.

Uitslagen Nederlanders tweede ronde

José de Sousa (Por) Vincent van der Voort 6-5
Mervyn King (Eng) Danny Noppert 6-1
Luke Humphries (Eng) Jermaine Wattimena 6-4
Michael van Gerwen Jonny Clayton (Wal) 6-4
Jeffrey de Zwaan Wayne Jones (Eng) 6-4
Dirk van Duijvenbode Niels Zonneveld 6-1

Vooral Van der Voort zal gemengde gevoelens overhouden aan zijn partij tegen José de Sousa. Hij kreeg twee kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar miste beide keren.

De Sousa, die afgelopen week zeer verrassend de Grand Slam of Darts had gewonnen, bleef vervolgens wel koel op de beslissende momenten en trok de partij met 6-5 naar zich toe.

Vincent van der Voort in actie tegen José de Sousa

Van Duijvenbode rekende in een Nederlands onderonsje af met Niels Zonneveld. Zonneveld, die op vrijdag nog verrassend James Wade op de knieën had gekregen, kwam er tegen Van Duijvenbode niet aan te pas. Uiteindelijk werd het 6-1.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl