De woning staat in de wijk Geitenkamp, waar al dagen vuurwerkoverlast is
In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS Nieuws

Burgemeester Arnhem sluit woning Geitenkamp na vondst zwaar vuurwerk

Burgemeester Marcouch van Arnhem heeft een woning in de wijk Geitenkamp laten sluiten. De bewoner wordt verdacht van handel in illegaal zwaar vuurwerk, meldt Omroep Gelderland.

De 31-jarige verdachte werd gisteren aangehouden. Op dat moment had hij 6 kilo vuurwerk bij zich. In zijn huis werden verschillende soorten zwaar vuurwerk aangetroffen, die al illegaal waren voordat het algehele vuurwerkverbod voor dit jaar werd afgekondigd. Het gaat bijvoorbeeld om Italiaanse bommen, Cobra 3- en Cobra 6-vuurwerk, nitraatbommen, 'screams' en mortierbommen.

"Wie met vuurwerk dat meer weg heeft van oorlogsmaterieel zijn goedwillende buurtgenoten in levensgevaar brengt en teistert, pakken we hard aan", zegt de burgemeester tegen de regionale omroep. "Niet alleen met aanhoudingen en bekeuringen: als je je zo misdraagt kun je ook je woning verliezen." De burgemeester noemt het onacceptabel dat de hele wijk de dupe wordt van "een kleine groep raddraaiers".

In de wijk Geitenkamp was het de afgelopen week geregeld onrustig. Groepjes jongeren staken vuurwerk af en stichtten brandjes. De politie deelde boetes uit en hield meerdere mensen aan.

Advertentie via Ster.nl