In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS Nieuws

Politie pakt verkoper illegaal vuurwerk op in Arnhemse Geitenkamp

De politie heeft gisteren in de Arnhemse wijk Geitenkamp een 31-jarige bewoner van die wijk aangehouden. Hij wordt verdacht van het verkopen van en handelen in illegaal vuurwerk.

De politie kwam hem op het spoor tijdens een al langer lopend onderzoek. Agenten hielden hem in de gaten. Toen de verdachte dat doorkreeg, sloeg hij op de vlucht, maar na een korte achtervolging werd hij alsnog aangehouden. Volgens de politie had hij 6 kilo zwaar vuurwerk op zak.

Ook is in zijn woning 7 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen. Het gaat onder meer om Italiaanse bommen, verschillende soorten cobra's, nitraatbommen en mortierbommen. Het vuurwerk wordt vernietigd, meldt Omroep Gelderland.

In de Arnhemse wijk is het 's avonds en 's nachts al een week onrustig. Een twintigtal mensen is de afgelopen dagen opgepakt.

Burgemeester Ahmed Marcouch kondigde gisteravond harde maatregelen aan. Hij wil dat woningen worden gesloten als daar zwaar vuurwerk wordt gevonden. Het is niet bekend of de woning van de verdachte nu ook op slot gaat.

Advertentie via Ster.nl