De Graafschap-trainer Mike Snoei.
NOS Voetbal

De Graafschap klopt NAC Breda, maar Cambuur nu officieel eerste periodekampioen

Dankzij de 1-0 overwinning van De Graafschap op NAC Breda is Cambuur Leeuwarden officieel de eerste periodekampioen van de eerste divisie. Drie weken geleden won de huidige nummer twee al met 3-0 van Roda JC, maar moest in afwachting van De Graafschap-NAC plaatsnemen in de wachtkamer.

Alleen als De Graafschap het inhaalduel met achttien doelpunten verschil zou winnen, zou de titel naar de Doetinchemmers gaan. Ondanks dat een afgevaardigde van de eerste divisie voor de zekerheid met de trofee voor de periodetitel naar De Vijverberg was afgereisd, bleef het bij 1-0.

Mohamed Hamdaoui maakte in de blessuretijd van de eerste helft de enige treffer.

Mohamed Hamdaoui maakte de enige treffer van de wedstrijd.

Het duel werd overige maand afgelast vanwege diverse coronagevallen bij NAC. De Graafschap-trainer Mike Snoei zette toen de nodige vraagtekens bij de vele coronagevallen in Breda. "Als je ziet hoe de regels worden nageleefd en nagestrééfd, je wordt er soms chagrijnig van. Dan vind ik het wel enorm teleurstellend dat er zó veel positieve uitslagen bij NAC zijn. Dat vind ik wel bijzonder", aldus Snoei toentertijd.

Algemeen directeur Mattijs Manders noemde die uitspraken onhandig en ongepast. Ironisch genoeg werden de Doetinchemmers een week later zelf getroffen door het virus.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl