Mike Snoei greep vorig seizoen met De Graafschap naast promotie toen de competitie werd stilgelegd Pro Shots
Sport en corona

De Graafschap-trainer Mike Snoei zette donderdagavond de nodige vraagtekens bij de vele coronagevallen bij NAC. Op zijn beurt bestempelde Mattijs Manders, algemeen directeur van de Bredanaars, de woorden van Snoei als oncollegiaal.

De wedstrijd tussen De Graafschap en NAC in de Keuken Kampioen Divisie, die voor vrijdagavond op de rol stond, is afgelast omdat alle spelers van NAC in thuisquarantaine zijn geplaatst vanwege positieve testen bij een aantal spelers en een medewerker.

"Bij ons is het bijna een heksenjacht op de club", aldus Snoei in Langs de Lijn En Omstreken. "Als je ziet hoe de regels worden nageleefd en nagestrééfd, je wordt er soms chagrijnig van. Dan vind ik het wel enorm teleurstellend dat er zó veel positieve uitslagen bij NAC zijn. Dat vind ik wel bijzonder."

Geen verrassing

Waar NAC eerder op de dag nog verklaarde verrast te zijn over de positieve testen bij de club, trekt Snoei die verklaring in twijfel. "Wij kregen begin van de week al signalen dat er bij NAC echt wat aan de hand was. Het is dus niet zoals Manders zegt, dat het uit de lucht kwam vallen."

Wil je het interview met Mike Snoei liever luisteren?

Algemeen directeur van NAC Manders toonde zich op zijn beurt in Langs de Lijn En Omstreken ook verbaasd over de harde woorden van Snoei. "Ik denk dat we er met elkaar alles aan doen. Dan vind ik zo'n uitspraak op z'n zachtst gezegd onhandig en eerlijk gezegd een beetje ongepast."

"Na de wedstrijd van vorige week testte een speler positief. Die heeft zich zaterdag ziekgemeld, is in quarantaine gegaan en heeft geen contact met andere spelers gehad. Dus hij kan niemand besmet hebben nadat bekend was geworden dat hij ziek was", legt Manders uit waarom de vele positieve testen die volgden, voor hem wél uit de lucht kwamen vallen.

Manders: "Laten we hopen dat het nooit gebeurt, maar het kan morgen ook bij De Graafschap gebeuren. Ik vind dat je dan ook een beetje collegiaal moet zijn en begrip moet hebben voor de situatie. We zijn hier allemaal niet bij gebaat."

Mattijs Manders noemt de uitspraken van Mike Snoei oncollegiaal Pro Shots

Snoei vindt dat "je je gewoon niet moet laten verrassen." Maar volgens Manders zit iedereen bij zijn club er bovenop. "Als je het nieuws volgt, zie je iedere dag het aantal besmettingen toenemen. Daar hebben voetballers misschien ook wel last van."

Herhaling doemscenario?

Snoei was vorig seizoen met De Graafschap een van de grootste sportieve slachtoffers van de uitbraak van het coronavirus. De Doetinchemmers werd promotie naar de eredivisie door de neus geboord, toen de KNVB besloot het seizoen 2019/2020 als niet gespeeld te beschouwen.

Snoei vreest voor een herhaling van dat doemscenario. "Als het in dit tempo doorgaat, kan het ook weleens het einde van de competitie betekenen. En dat heeft als gevolg dat er echt clubs gaan omvallen, daar ben ik van overtuigd."

Wil je het interview met Mattijs Manders liever luisteren?

STER reclame