Spelers De Graafschap Pro Shots
Sport en corona

Een week nadat De Graafschap-trainer Mike Snoei vraagtekens zette bij de vele coronagevallen bij NAC Breda, zijn de Doetinchemmers nu zelf getroffen door het virus. Ook de tegenstander van vrijdag, Helmond Sport, meldt "meerdere besmettingen".

De Graafschap wilde ondanks vier positieve gevallen toch spelen, maar omdat Helmond Sport niet de verplichte 13 spelers ter beschikking heeft, besloot de KNVB tot uitstel van de wedstrijd in Helmond naar maandag 19 oktober.

Beide clubs maakten niet bekend wie er besmet is met het coronavirus. De betreffende personen zijn direct in quarantaine geplaatst.

Spelers, staf en enkele kantoormedewerkers van De Graafschap ondergaan twee dagen voor iedere wedstrijd een coronatest, zo meldde de club. De betreffende vier medewerkers van De Graafschap vertonen geen klachten. De overige negatief geteste personen van de club kunnen hun werkzaamheden vervolgen.

Een week terug: 'Kan morgen ook bij De Graafschap gebeuren'

Vorige week werd de topper in de Keuken Kampioen Divisie tussen koploper NAC Breda en De Graafschap, dat nu vierde staat, afgelast vanwege meerdere coronabesmettingen bij de Bredanaars. Daarover sprak De Graafschap-trainer Mike Snoei zijn verbazing en ergernis uit.

Mike Snoei greep vorig seizoen met De Graafschap naast promotie toen de competitie werd stilgelegd Pro Shots

"Bij ons is het bijna een heksenjacht op de club", zei Snoei een week terug in Langs de Lijn En Omstreken. "Als je ziet hoe de regels worden nageleefd en nagestrééfd, je wordt er soms chagrijnig van. Dan vind ik het wel enorm teleurstellend dat er zó veel positieve uitslagen bij NAC zijn. Dat vind ik wel bijzonder."

Op zijn beurt bestempelde Mattijs Manders, algemeen directeur van de Bredanaars, de woorden van Snoei toen als oncollegiaal. "Laten we hopen dat het nooit gebeurt, maar het kan morgen ook bij De Graafschap gebeuren", zei Manders. "Ik vind dat je dan ook een beetje collegiaal moet zijn en begrip moet hebben voor de situatie. We zijn hier allemaal niet bij gebaat."

STER reclame