10 juni 2019: Marco Asensio met Spanje tegen Zweden
NOS Voetbal

Asensio praat liever Spaans, maar een Nederlandse groet lukt nog wel

Het zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn dat bij Real Madrid en de Spaanse nationale ploeg een halve Nederlander rondloopt. Het verhaal van Marco Asensio kent weinig geheimen: Spaanse vader, Nederlandse moeder.

Maar hoewel er voor 50 procent Nederlands bloed door zijn aderen stroomt, doet de 24-jarige aanvaller een interview richting het vriendschappelijke treffen tussen zijn moeder- en vaderland toch het liefst in het Spaans. "Dat gaat beter."

Zijn familie in Nederland de groeten doen lukt nog wel. "Jammer dat ze niet kunnen komen om de wedstrijd te zien, maar ik ben heel blij dat ik hier ben. Dit land is bijzonder voor me, de helft van m'n familie komt uit Nederland."

Asensio praat liever Spaans, maar een Nederlandse groet lukt nog wel

Dat Asensio, die er bijna een jaar uit was met een zware knieblessure, woensdagavond in het rood speelt en niet in het oranje is zijn eigen keuze. Toenmalig bondscoach Danny Blind benaderde hem in 2015 om voor het Nederlands elftal uit te komen. "Maar uiteindelijk moest ik kiezen en ik wilde voor Spanje uitkomen. Daar ben ik nog steeds blij mee, ja."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl