Persbureau Meter
NOS NieuwsAangepast

Politie schiet, vier mensen gearresteerd in azc Ter Apel

De politie heeft bij een dreigende situatie in het asielzoekerscentrum in Ter Apel een man in zijn voet geschoten. Naast de man, zijn nog eens drie mensen aangehouden.

De politie Groningen kreeg gisteravond een melding over een man die in het azc een beveiligingsmedewerker bedreigde met een mes. Eenmaal in het azc werden agenten inderdaad geconfronteerd met een gewapende man die "zich bedreigend" opstelde. Toen de politie de verdachte wilde arresteren, probeerden andere bewoners van het azc dat te voorkomen.

Grote glasscherven

Politiemensen werden bekogeld met voorwerpen, waaronder glasscherven, meldt RTV Noord. Een van de agenten schoot daarop een verdachte in zijn voet. Een andere verdachte werd aangehouden met behulp van een politiehond. Ook is pepperspray gebruikt. De vier verdachten die zijn aangehouden zijn volgens de politie 20, 21, 25 en 27 jaar oud. Ze worden verdacht van bedreiging, poging tot doodslag en vernieling.

"De situatie was dusdanig dat een collega zich genoodzaakt heeft gezien een schot te lossen", twitterde de politie meteen na het incident. Zoals gebruikelijk als de politie heeft geschoten wordt nader onderzoek ingesteld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl