1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
SQ Vision Mediaprodukties
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Erehaag voor agent die omkwam bij ongeluk in Nuenen

Tientallen agenten hebben vanmiddag afscheid genomen van hun collega die op 24 oktober om het leven kwam bij een ongeval op de A270 bij Nuenen. Met een erehaag brachten ze een laatste groet aan de 28-jarige politieagent uit Asten.

Zo'n vijftig agenten stonden - op afstand - bij een uitvaartcentrum in Eindhoven opgesteld in twee rijen, terwijl de kist naar binnen werd gedragen. Al die politiemensen waren op een of ander manier betrokken bij het ongeval of ze kenden de agent goed, schrijft Omroep Brabant. Ook de korpschef en minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid waren bij de uitvaart aanwezig.

Collega's droegen de kist:

Tientallen agenten nemen afscheid van omgekomen collega in Asten

De nabestaanden kozen voor een uitvaart met 'volledige korpseer'. Dat kan alleen als een agent overlijdt tijdens het uitoefenen van zijn functie. Bij zo'n uitvaart dragen de kistdragers een politie-uniform en wordt de rouwstoet begeleid door motoragenten. Vlaggen op politiebureaus in heel het land hangen halfstok.

De agent werd geschept op de A270 toen hij een aangereden dier van de weg wilde halen. Een 35-jarige collega en de 36-jarige bestuurder van de auto die hem aanreed, raakten ook gewond. Zij zijn inmiddels weer thuis.

Advertentie via Ster.nl