1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS NieuwsAangepast

Agent komt om bij aanrijding Nuenen

Agent komt om bij aanrijding Nuenen

Een aanrijding bij Nuenen in Brabant heeft het leven gekost aan een politieagent. De 28-jarige man stond samen met een collega buiten hun politieauto toen ze werden aangereden door een andere auto.

Onduidelijk is nog wat de toedracht van de aanrijding was en waarom de agenten buiten hun auto stonden. Een politiewoordvoerder zegt dat het lijkt te gaan om een "zeer noodlottig ongeval".

De aanrijding was op de A270, een weg die deels provinciale weg en deels snelweg is. Op foto's is te zien dat de politieauto ook is geraakt.

SQ Vision

De 28-jarige agent was aanvankelijk zwaargewond, maar bezweek later aan zijn verwondingen. Zijn collega raakte ook zwaargewond. Zij is niet in levensgevaar en is aanspreekbaar. Ook de bestuurder van de personenauto is gewond geraakt. Hij is naar een ziekenhuis gebracht.

Volgens de woordvoerder is het nog te vroeg om te zeggen wat er precies is gebeurd. "Eerst moeten camerabeelden worden bekeken en telefoons worden bestudeerd." Het onderzoek zal worden gedaan door de afdeling verkeersongevallenanalyse. Een andere politie-eenheid gaat in contact proberen te komen met getuigen.

Volgens de politievakbond ACP, gebeurt het gemiddeld een keer in de twee jaar dat een agent komt te overlijden tijdens een dienst. In Den Haag overleed een agent toen hij in de Nieuwjaarsnacht in 2017 werd aangereden en in 2014 overleed een motoragent tijdens een achtervolging. "Elk geval is er één te veel", laat de vakbond weten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl