De familie en collega's van de agent kregen vele steunbetuigingen
NOS NieuwsAangepast

Agent die tijdens oudejaarsnacht werd aangereden overleden

De 36-jarige politieagent die tijdens de jaarwisseling in Den Haag werd aangereden, is overleden. Dat meldt de politie in Den Haag.

De agent, die Mario heette, raakte op oudejaarsnacht zwaargewond toen hij werd aangereden door een auto. Hij liep zeer ernstig hersenletsel op en lag ongeveer een week in een coma.

Politiechef Paul van Musscher reageert via Facebook aangeslagen op het overlijden. "In Mario verliezen we een geliefd collega, een bevlogen politieman met passie voor het vak en voor de politie als organisatie." Musscher condoleert de familie, vrienden en collega's van de agent.

Steunbetuigingen

De politie gaat ervan uit dat de aanrijding een ongeluk was. De bestuurster van de auto is na het ongeluk verhoord. Ze had vermoedelijk last van de rook op straat en heeft de agent daardoor mogelijk niet gezien. Er wordt nog onderzoek gedaan naar het incident.

Veel mensen verstuurden per post en sociale media steunbetuigingen aan de agent.

De familieleden van Mario bedanken iedereen voor alle steun. Ze zeggen dat ze kracht putten uit hun hechte familieband bij het verwerken van hun verlies.

In verband met het overlijden van de agent is het politiebureau aan De Heemstraat, waar de agent werkte, tijdelijk gesloten voor het doen van aangifte. Mensen die steunbetuigingen willen achterlaten aan nabestaanden, worden gevraagd dat bij de balie te doen.

Hulpverleners

Na de aanrijding op Oudejaarsnacht, werd de suggestie gewekt dat agenten die hun collega na de aanrijding hebben gereanimeerd, zijn bekogeld met stenen en vuurwerk. Dit bleek later allebei niet te kloppen. Het bekogelen vond plaats bij een afzetting elders in de straat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl