Bij het ongeluk bij Nuenen kwam een 28-jarige politieman om het leven ANP

De agent die gisteravond om het leven kwam bij een aanrijding bij Nuenen, wilde met een collega een aangereden dier van de weg halen. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

De 28-jarige agent uit Asten stond rond 23.00 uur samen met de collega naast hun politieauto op de A270, toen ze werden aangereden door een automobilist. De 35-jarige collega raakte gewond en moest naar het ziekenhuis. Zij kon vandaag weer naar huis.

Ook de bestuurder, een 36-jarige man uit Helmond, moest in het ziekenhuis worden behandeld. Uit onderzoek bleek dat hij geen alcohol of drugs had gebruikt. Hij is wel verdachte en wordt verhoord om na te gaan of hem iets te verwijten valt. Volgens de politie lijkt het te gaan om een noodlottig ongeval.

Vlag halfstok op politiebureau in Helmond Dave Hendriks

De politie heeft vanwege de dodelijke aanrijding het vlaggenprotocol in werking gesteld, dat geldt voor momenten van nationale rouw. Alle politiebureaus in Nederland hangen op zo'n moment de vlaggen halfstok.

"We willen laten zien dat we stilstaan bij deze verdrietige gebeurtenis, door de juiste vlag op de juiste manier te hijsen", laat een woordvoerder van de politie Oost-Brabant weten.

De politie-eenheid Veldhoven-Waalre reageert op Instagram op het verlies van de collega. "Ons politiehart huilt... Met een enorme brok in onze keel maken we dit bericht. We denken aan alle nabestaanden en aan alle betrokken collega's. Dit is een klap die onze hele familie keihard raakt."

Ook korpschef Henk van Essen wenst nabestaanden en collega's van de agent veel sterkte. "We zullen er zijn voor hulp en begeleiding."

Volgens politievakbond ACP gebeurt het gemiddeld een keer in de twee jaar dat een agent komt te overlijden tijdens een dienst. In Den Haag overleed een agent toen hij werd aangereden tijdens de Nieuwjaarsnacht in 2017 en in 2014 overleed een motoragent tijdens een achtervolging. "Elk geval is er één te veel", laat de vakbond weten.

STER reclame