Cristiano Ronaldo en Federico Chiesa vieren de eerste goal van Ronaldo

Ronaldo viert rentree in stijl, Zlatan scoort zoals alleen Zlatan het kan

Net terug van afwezigheid vanwege een positieve coronatest drukte Cristiano Ronaldo meteen zijn stempel bij Juventus. De 35-jarige Portugees kwam bij een 1-1 stand in de ploeg bij Spezia en leidde zijn team met twee goals naar een 4-1 zege. AC Milan won op bezoek bij Udinese dankzij opnieuw een glansrol van Zlatan Ibrahimovic.

Ronaldo speelde eind september zijn laatste wedstrijd voor Juventus, keerde met corona terug van de interlandperiode en mocht zondag als invaller voor Paulo Dybala voor het eerste weer meedoen. Drie minuten na zijn rentree in de 56ste minuut was het al raak.

Alvaro Morata passte op Ronaldo, de Portugees omspeelde Spezia-doelman Ivan Provedel en schoot de bal in het doel. Adrien Rabiot maakte er 3-1 van en met een panenka, een subtiel boogballetje, bepaalde Ronaldo de eindstand op 4-1.

Voor rust had Morata de score geopend en had Tommaso Pobega namens Spezia gelijk gemaakt. Door de overwinning bleef Juventus op vier punten van koploper AC Milan.

Ibrahimovic goud waard voor koploper

Ook Milan dankte eerder op zondag zijn ervaren steraanvaller. Ibrahimovic is inmiddels 39 jaar oud en herstelde onlangs ook van een coronabesmetting. Tegen Udinese zorgde de Zweed met een heerlijke assist en een nog fraaiere omhaal hoogstpersoonlijk voor de zesde zege in zeven duels: 2-1.

Zlatan Ibrahimovic schreeuwt het uit in het duel met Udinese

De Milanese club won de eerste vier duels in de Serie A, waaronder de derby tegen Internazionale. Afgelopen maandag kwam aan die reeks een einde in een knotsgekke remise met AS Roma.

In Udine, waar Milan het de laatste jaren lastig heeft, zette middenvelder Franck Kessié Milan op het goede spoor. Ibrahimovic nam de bal heerlijk aan in de zestienmeter en legde terug op de Ivoriaanse middenvelder die de bal prachtig in de verre kruising poeierde.

Na rust tapte Udinese, dat een keer begon zonder Nederlandse inbreng, uit een ander vaatje. De thuisploeg zette Milan onder druk en dat leverde meteen een strafschop na een onhandige actie van Alessio Romagnoli op Ignacio Pussetto. Een andere Argentijn, Rodrigo De Paul, schoot gedecideerd raak.

Zweedse trukendoos

De beslissing viel acht minuten voor tijd en kwam voort uit de trukendoos van de Zweedse tovenaar. Ibrahimovic zag hoe Udinese-doelman Juan Musso aarzelde om een hoge bal uit de lucht te plukken, zette zijn lichaam ervoor en scoorde met een omhaal.