Cristiano Ronaldo in het shirt van Portugal ANP
Sport en corona

Cristiano Ronaldo is positief getest op het coronavirus. De Portugese sterspeler moet daardoor de thuiswedstrijd woensdag tegen Zweden voor de Nations League overslaan.

Volgens de Portugese voetbalbond gaat het goed met de vijfvoudig Wereldvoetballer van het Jaar en vertoont hij geen ziekteverschijnselen. De aanvaller is in isolatie gegaan.

Alle andere spelers negatief

De Portugese voetbalbond laat weten dat alle andere spelers en stafleden van de nationale selectie dinsdag na de positieve uitslag van Ronaldo een nieuwe test ondergingen. Alle resultaten waren negatief.

Maandag zette Ronaldo een foto op Twitter waarop te zien is dat de Portugese selectie dineert, zonder afstand van elkaar te houden.

Ronaldo zal vanwege zijn positieve coronatest waarschijnlijk ook de eerstvolgende competitiewedstrijd van Juventus tegen Crotone moeten missen. En ook het Champions League-duel met Dinamo Kiev lijkt te vroeg te komen voor de aanvoerder van de Portugezen.

Afgelopen zondag speelde de 35-jarige speler van Juventus nog de gehele wedstrijd tegen Frankrijk. Het duel in Parijs eindigde in 0-0.

Titelverdediger Portugal leidt in groep 3 van League A met 7 punten, evenveel als wereldkampioen Frankrijk, dat een iets minder doelsaldo heeft. Zweden is nog puntloos.

Bekijk hier de reactie van bondscoach Fernando Santos:

Santos over corona bij Ronaldo 'Hij zegt dat hij graag wil spelen'

STER reclame