Atalanta viert de goal van Luís Muriel (0-1)

Atalanta met moeite langs Crotone, verliest Hateboer

Atalanta Bergamo heeft in de Serie A na twee nederlagen weer een overwinning geboekt. Bij hekkensluiter Crotone sloeg Atalanta met 2-1 toe. Hans Hateboer stond in de basis bij Atalanta, maar viel na rust uit.

De Colombiaan Luís Muriel schoot de thuisploeg op voorsprong en tekende ook voor de tweede goal. De Nigeriaan Simy maakte nog voor rust de aansluitingstreffer, maar daarna werd niet meer gescoord.

Blessurezorgen

Marten de Roon en Robin Gosens ontbraken vanwege blessures al bij Atalanta en ook Hateboer en Cristian Romero voegden zich in de lappenmand. Beiden vielen in de tweede helft uit met spierblessures. Sam Lammers bleef negentig minuten op de bank.

Gian Piero Gasperini, trainer van Atalanta

Atalanta klom met de zege voorlopig naar de tweede plaats in Italië. Internazionale liet de kans om naast Serie A-koploper AC Milan te komen, niet benut. Parma hield stand in Milaan: 2-2. Inter had voor rust een overwicht, maar nauwelijks kansen.

Gervinho bracht Parma met een heerlijke volley en een schot onder doelman Samir Handanovic door op 0-2. Marcelo Brozovic gaf Inter weer hoop, waarna Ivan Perisic in blessuretijd de gelijkmaker inkopte.