Getty
NOS Voetbal

Lammers op z'n plek in Bergamo: 'Ik schrok wel even van die 13-0'

Ja, ook in Bergamo hebben ze gehoord van de 13-0 overwinning van Ajax op VVV-Venlo. "Ik schrok wel even toen ik dat hoorde", vertelt Sam Lammers vanuit de Noord-Italiaanse stad.

"Bizar eigenlijk. En iedereen heeft het meegekregen. Maar je moet er ook niet te veel waarde aan hechten want vandaag wordt een heel andere wedstrijd."

'Ajax heeft vertrouwen'

De 23-jarige Lammers verblijft in zijn kamer op het trainingscomplex van Atalanta Bergamo. Daar bereidt de ploeg zich voor op het Champions League-duel met Ajax van vanavond.

"Ik verwacht dat dat een leuke wedstrijd gaat worden met twee aanvallende ploegen. Ajax heeft indruk gemaakt met afgelopen weekend als toppunt. Zij komen met vertrouwen hiernaartoe. Maar wij zijn goed begonnen in de Champions League en zullen open gaan spelen", aldus de oud-aanvaller van PSV.

Atalanta-spits Lammers: 'Iedereen hier heeft die 13-0 wel meegekregen'

Sinds vijf weken mag Lammers Bergamo thuis noemen. Tegen een bedrag van negen à tien miljoen euro verruilde hij PSV voor de ploeg die de afgelopen jaren zo verrassend goed presteerde in de Serie A én de Champions League. En de eerste weken bevallen goed voor de spits.

"Het is natuurlijk een hele omschakeling om naar Italië te gaan. Maar het is een heel mooie club en een heel mooie stad. Ik heb het er erg naar mijn zin. Ik heb de stad al aardig goed kunnen verkennen, maar vanwege corona wil de club dat je het liefst meteen naar huis gaat. Daar probeer ik mij aan te houden."

"Atalanta is een beetje een familieclub. En iedereen heeft mij heel goed opgevangen. Ik voel mij gelijk thuis en het helpt natuurlijk ook dat er Nederlanders spelen."

'Atalanta is een beetje een familieclub en iedereen heeft mij heel goed opgevangen'

Een huis heeft hij al gevonden, maar Italiaans spreken doet hij nog niet. Daar heeft hij nog geen tijd voor gehad. "Alle berichten in de groepsapp moet ik dan ook eerst nog door Google Translate halen", bekent Lammers.

Ook het communiceren met trainer Gian Piero Gasperini is om die reden lastig. "Maar dan is Marten de Roon vaak aanwezig als tolk. Die helpt dan een beetje met wat de coach van mij wil. Gasperini heeft een heel duidelijke visie en spelbeeld. Alle spelers weten precies wat hij van ze verwacht."

Pro shots
Sam Lammers wordt gefeliciteerd na zijn doelpunt tegen Cagliari

Lammers kwam tot nu toe in alle vijf de competitiewedstrijden in actie namens Atalanta. Afgelopen weekend in het verloren duel met Sampdoria (1-3) stond hij voor het eerst in de basis.

"Dat was een mooie beloning. Al was het resultaat wel minder. Of ik tegen Ajax ook in de basis sta? Deze trainer maakt pas op de dag van de wedstrijd de beslissing. Het is niet zo dat als je een hesje ziet, je het meteen al weet. Dus het is even afwachten. We hebben een goede ploeg."

Atalanta-coach Gasperini: 'Hoop dat we het Ajax lastig kunnen maken'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl