Ten Hag vol lof over Atalanta: 'Complimenten voor de trainer'

Met de historische 0-13 in de achterzak is Ajax afgereisd naar Bergamo voor het Champions League-duel van dinsdagavond met Atalanta. Een ploeg die uiteraard van een geheel andere orde is dan VVV-Venlo.

"Het is een heel attractieve ploeg. Een groot compliment voor de trainer die dit team de afgelopen jaren heeft gebouwd", sprak Ajax-trainer Erik ten Hag vol lof over de Italianen.

De trainer en zijn spelers hebben een streep gezet onder de recordzege, zei Ten Hag. "Maar het zegt wel iets: dat we als team goed in ons vel zitten en op de goede weg zijn."

Brobbey vervangt Huntelaar

Klaas-Jan Huntelaar ontbreekt bij de Amsterdammers. De spits is niet wedstrijdfit, aldus Ten Hag, en is in de selectie vervangen door Brian Brobbey.

De 18-jarige Brobbey scoorde dit seizoen voor Jong Ajax vijf keer in negen duels in de Keuken Kampioen Divisie en wordt daar nu voor beloond door Ten Hag. De 37-jarige Huntelaar maakte afgelopen zaterdag in de recordzege tegen VVV-Venlo (0-13) twee goals.

Drie punten

Na de nederlaag in de eerste wedstrijd tegen Liverpool (0-1) kan Ajax de punten in Bergamo goed gebruiken. Met een gelijkspel zou aanvoerder Daley Blind niet tevreden zijn.

Daley Blind tijdens de persconferentie in Bergamo ANP

"Nee, we willen altijd winnen. Atalanta heeft bewezen dat het een sterke ploeg is, met veel intensiteit, druk naar voren en aanvallend spel. Maar we hebben ze goed geanalyseerd en weten wat ons te wachten staat."

Over de gevolgen van een mogelijke tweede nederlaag wordt bij de Amsterdammers niet nagedacht. "Atalanta heeft vorig seizoen in de Champions League ook de eerste drie wedstrijden verloren en toch ging de ploeg door", weet Blind.

Ten Hag wil er al helemaal niet over speculeren: "Zinloos. We gaan toch uit van winnen?"

Atalanta-coach Gasperini: 'Hoop dat we het Ajax lastig kunnen maken'

STER reclame