Donyell Malen baalt namens PSV

PSV geeft voorsprong na rust weg en verliest thuis van Granada

PSV heeft in het eerste duel in de groepsfase van de Europa League het hoofd moeten buigen voor Granada. In het Phillips Stadion was de nummer zes van de Spaanse competitie met 2-1 te sterk.

PSV-trainer Roger Schmidt miste vijf spelers vanwege corona en had in zijn opstelling mede daarom een plek ingeruimd voor Mohamed Ihattaren, die samen met Jorrit Hendrix en Mario Götze het middenveld vormde.

Na een vliegende start van van de Spanjaarden kreeg PSV controle over de wedstrijd. Het resulteerde in kansen voor Donyell Malen en gelegenheidsspits Mauro Júnior. Aan de andere kant stichtte Granada enkele keren gevaar via onder anderen Yangel Herrera.

Doelpunt Götze

Vlak voor rust brak Götze, net als bij zijn debuut tegen PEC Zwolle, de ban voor de Eindhovenaren. Denzel Dumfries kopte een hoge vrije trap terug naar het midden van strafschopgebied, waarna de Duitser knap raak schoot.

Na rust werd PSV, zonder de met een spierblessure gewisselde Götze, direct opgeschrikt door een grote kans voor de Spanjaarden. Niet veel later kwam Granada wel op gelijke hoogte toen Jorge Molina via de onderkant van de lat en doelman Yvon Mvogo het doel vond.

Het werd zelfs erger voor PSV toen Darwin Machís na een knappe actie zeer fraai raak schoot in de verre hoek. De Eindhovenaren kregen vervolgens snel de kans op de gelijkmaker toen Granada-doelman Rui Silva veel moeite had met een schot van Malen.

Tot een echt slotoffensief kwam PSV niet. Granada bleef in de slotfase eenvoudig overeind en debuteerde zo met een zege op in de Europa League.

Mario Götze viert zijn treffer tegen Granada

PSV-trainer Schmidt baalde dat hij Götze moest wisselen in de rust. "Dat was natuurlijk niet ideaal en had zeker een impact", reageert de Duitser na afloop. "Granada zette daarna veel druk. Dat was te verwachten, maar ze scoren wel twee keer."

"We hebben daarna wel kansen gehad om te scoren, maar het is niet gemakkelijk om tegen deze ploeg te spelen. En natuurlijk heeft het ook invloed dat je vijf spelers mist in je selectie."