Daniel Schwaab Pro Shots

Ex-PSV'er Daniel Schwaab heeft zijn loopbaan per direct beëindigd, zo vertelde de 32-jarige verdediger in een interview met het Duitse voetbaltijdschrift Kicker. Hij wil verder als jeugdtrainer.

"Afscheid nemen was niet makkelijk voor mij, zo oud ben ik nog niet", zei Schwaab. "En er waren zeker interessante aanbiedingen uit het buitenland. Maar uiteindelijk heb ik niet meer de overtuiging en daarom voelt deze beslissing goed."

Succesvolste periode bij PSV

Schwaab begon zijn loopbaan bij SC Freiburg en kwam via Bayer Leverkusen en VfB Stuttgart in 2016 terecht bij PSV, waar hij sportief zijn succesvolste periode beleefde. Zo werd hij in het seizoen 2017/2018 als basisspeler kampioen met de Eindhovenaren. Schwaab speelde 130 officiële duels voor PSV.

Na drie jaar besloot hij terug te gaan naar Duitsland om dicht bij zijn familie te zijn, maar Mark van Bommel overtuigde hem in augustus 2019 toch op een aanbieding van PSV in te gaan.

Op 8 maart van dit jaar speelde Schwaab zijn, naar nu blijkt, laatste wedstrijd voor PSV bij FC Groningen (0-1). Daarna lag het voetbal stil vanwege de coronacrisis en werd zijn aflopende contract niet verlengd.

Voor aanvang van het vorige seizoen, keerde Schwaab terug bij PSV.

Daniel Schwaab is na drie maanden terug in Eindhoven

STER reclame