Daniel Schwaab bedankt het publiek
NOS Voetbal

Het regent opzeggingen in de eredivisie, PSV neemt afscheid van Schwaab

Daniel Schwaab vertrekt na dit seizoen bij PSV. De 31-jarige Duitse verdediger kreeg van de clubleiding te horen dat zijn aflopende contract formeel is opgezegd én ook niet zal worden verlengd.

Bij spelers met een aflopend contract, moet dat vóór 1 april worden opgezegd. Doen clubs dat niet, dan wordt de verbintenis automatisch tegen dezelfde voorwaarden verlengd.

Schwaab nam vorig jaar al afscheid van PSV. De Duitser keerde vanwege privéomstandigheden terug naar eigen land. Drie maanden later was de "honger", zoals Schwaab het zelf noemde, echter weer terug.

Ibrahim Afellay beschikt ook over een aflopend contract. De bijna 34-jarige middenvelder keerde in 2019 na acht jaar terug bij PSV. Aangezien Afellay niet over een tussentijds verlengd contract beschikt, hoeft PSV over zijn toekomst voorlopig nog geen beslissing te nemen.

Botteghin en Van der Heijden

Feyenoord heeft de aflopende contracten van de verdedigers Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden formeel opgezegd. Feyenoord meldt dat dit in de praktijk niet altijd het einde van de samenwerking betekent.

"De club treedt eventueel op een later moment nog met betreffende spelers in gesprek over een nieuw contract."

Eric Botteghin

FC Twente heeft het contract van hoofdtrainer Gonzalo Garcia formeel opgezegd. De 36-jarige trainer uit Uruguay beschikt in Enschede over een aflopend contract. De club uit Enschede zegde bovendien het contract met 15 spelers op. Streekgenoot Heracles deed datzelfde bij 14 spelers. Maar voegde er direct aan toe met een groot deel weer om de tafel te gaan zitten de komende maanden.

Negen spelers ADO Den Haag

ADO Den Haag heeft de aflopende contracten van maar liefst negen spelers formeel opgezegd. Elson Hooi, Dion Malone, Tomas Necid, Jordan Spence, Hugo Botermans, Mats van Kins, Keyennu Lont, Hennos Asmelash en Thijmen Goppel zijn in de wachtkamer gezet. ADO Den Haag zegt later met één of meerdere bovengenoemde spelers in gesprek te gaan voor een nieuwe verbintenis.

ADO moet net als de andere clubs uit de eredivisie afwachten of het door het coronavirus afgebroken seizoen nog wordt afgemaakt. Als dat het geval is, dan moet de club vrezen voor degradatie.

De nummer 17 van de competitie heeft een achterstand van 7 punten op Fortuna Sittard, dat zestiende staat. Die positie geeft aan het einde van de competitie recht op deelname aan de play-offs voor promotie en tegen degradatie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl