Premier Mark Rutte vertrekt bij het Catshuis voor een informeel overleg over het coronavirus.
NOS Nieuws

Wekdienst 11/10: Overleg Catshuis over nieuwe maatregelen • Coming out day

Goedemorgen! Het kabinet overlegt met het RIVM over de toenemende besmettingen en extra aandacht vandaag voor lhbti'ers die voor hun seksuele geaardheid uitkomen.

Vandaag is het wisselvallig weer met een afwisseling van buien en zon. Er waait een matige tot vrij krachtige noordwestenwind en het wordt 13 of 14 graden. Maandag en dinsdag verandert er nog weinig. Daarna wordt het overwegend droog. Met 13 graden blijft het aan de koele kant.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Op het Catshuis overlegt het kabinet met onder meer met het RIVM over het - nog steeds - oplopende aantal coronabesmettingen. Gisteren noemde minister De Jonge extra maatregelen onvermijdelijk, als het aantal besmettingen niet afneemt.
  • Het is Coming out day, de dag waarop er extra aandacht is voor lhbti'ers die openlijk voor hun seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomen.
  • Het Nederlands elftal speelt om 18.00 uur tegen Bosnië. Woensdag verloor Oranje met 1-0 van Mexico, maar bondscoach Frank de Boer heeft er alle vertrouwen in dat het vandaag beter gaat. De wedstrijd in de Nations League is te zien op NPO 1 en te volgen via een livestream en liveblog op NOS.nl en in de NOS-app.

Wat heb je gemist?

Ondanks alle maatregelen die worden genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, blijft het aantal besmettingen stijgen. In zeven regio's geldt inmiddels het hoogste risiconiveau, wat volgens het coronadashboard van de overheid betekent dat ingrijpen daar noodzakelijk is.

Het gaat om de veiligheidsregio's Utrecht, Hollands Midden, Zaanstreek-Waterland en Zuid-Holland-Zuid. Die status gold eerder al voor Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijnmond en Haaglanden.

Volgens minister De Jonge vraagt de situatie om extra coronamaatregelen. Wat die zijn, zal dinsdag bekend worden.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Een 15-jarige tiener, die in 2006 overleed aan leukemie, is zalig verklaard. Carlo Acutis, ook wel 'de cyberapostel' genoemd, was een devoot katholiek. Hij ging elke dag naar de mis en deed vrijwilligerswerk onder bejaarden en kinderen en bouwde websites waarop hij zijn geloof uitdroeg

Voor een zaligverklaring is wel een wonder nodig. En die was er, want in Brazilië genas een kind met een zeldzame alvleesklierziekte nadat hij en zijn familie tot Acutis hadden gebeden.

Het gebalsemde lichaam van de tiener is voor de gelegenheid uit zijn graf gehaald en wordt getoond in Assisi, waar honderden gelovigen kwamen bidden.

Gelovigen bij het opgebaarde lichaam van Carlo Acutis

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl