NOS Voetbal

De Boer: 'Heb er vertrouwen in dat Oranje in Bosnië stuk beter zal zijn'

Bondscoach De Boer: 'Luuk de Jong belangrijke gegadigde als vervanger Depay'

Het Nederlands elftal moet zich volgens middenvelder Frenkie de Jong op termijn kunnen meten met de wereldtop. Vooralsnog werd het eerste duel onder leiding van bondscoach Frank de Boer met pover spel verloren.

"Ik heb er alle vertrouwen in dat het morgen een stuk beter zal zijn", belooft De Boer, daags voor het tweede duel onder zijn leiding.

In het kader van de Nations League gaat Oranje op bezoek bij Bosnië-Herzegovina. De Boer wilde niet prijsgeven wie de geschorste Memphis Depay gaat vervangen in de spits, maar de meest voor de hand liggende optie lijkt Luuk de Jong.

"Het lijkt me duidelijk dat hij een belangrijke gegadigde is", zegt De Boer, die daarmee wel zijn pinchhitter kwijt is. Mocht de situatie zich aandienen dat de wedstrijd niet loopt zoals gehoopt en er wat geforceerd moet worden. "Maar we hebben nog mogelijkheden zat."

Wel liet De Boer weten keeper Jasper Cillessen de voorkeur te geven boven Tim Krul en Marco Bizot.

"Op dit moment is Jasper mijn nummer één", is de keuzeheer duidelijk over de doelman die bij Valencia zijn basisplaats kwijt is. Daar maakt hij voor nu geen probleem van. "Uiteindelijk moeten de andere keepers het me zo lastig mogelijk maken bij de keuze."

Voldaan gevoel

De Boer kijkt buiten de nederlaag tegen Mexico met een voldaan gevoel terug op zijn eerste week met de groep. "Er zijn natuurlijk maar heel weinig momenten om gericht te trainen. Maar je wilt ook het gevoel krijgen met de spelers waar we naartoe willen met z'n allen."

Zijn middenvelder De Jong, terug van een lichte blessure, streeft het hoogst haalbare na.

Frenkie de Jong

"Ik denk dat we heel veel spelers hebben die tegen wereldklasse aan zitten. We hebben heel veel talenten die daar kunnen komen. Er zijn genoeg groeimogelijkheden, hoewel ik denk dat we ons al kunnen meten met de grote landen in Europa."

"Ik ben fit", benadrukt De Jong. "Maar ik weet niet of ik ook in vorm ben. Mijn laatste wedstrijd tegen Sevilla speelde ik niet goed."

De Jong maakt zich geen zorgen om de concentratie en de scherpte bij Oranje. Ook de afwezigheid van Depay is volgens hem het probleem niet. "Onze kracht is vooral het team, het hangt bij ons niet van een iemand af."

"Uit de wedstrijd tegen Mexico zijn positieve dingen uitgekomen en dingen waar je van kunt leren", besluit de middenvelder van Barcelona. "Hopelijk kunnen we morgen laten zien dat de magie er nog steeds is."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl