EPA
NOS Sport

Herlings komt dit seizoen niet meer in actie vanwege een voetblessure

Jeffrey Herlings komt dit seizoen niet meer in actie. De motocrosser maakte dat vanochtend bekend. Hij zal zich volgende week aan zijn voet laten opereren. "Ik rijd al langere tijd met pijn aan mijn voet en hoop dan na twee jaar eindelijk zonder pijn te kunnen rijden."

Herlings miste al enkele races, nadat hij op 9 september bij training voor de Grand Prix van Faenza hard ten val was gekomen en nek- en rugletsel had opgelopen. Het slachtoffer, door zijn lange absentie kansloos voor de titel, weet de onfortuinlijke duikeling mede aan de kwaal aan zijn voet.

Nek en rug genezen

"Die val kwam omdat ik mijn voet moest verplaatsen door de pijn. Mijn nek en mijn rug zijn genezen. De afgelopen twee jaar waren zwaar. Door de constante pijn kon ik niet optimaal presteren. Ik denk dat dit door een operatie verholpen kan worden", zei de wereldkampioen van 2018.

In de MXGP-klasse staan nog zeven races op het programma. De laatste, in het Italiaanse Pietramurata, staat voor 8 november op de kalender.

Volgens Herlings crashte hij in Italië doordat hij van zijn voetsteun schoot. "Dat komt omdat ik mijn voet daar anders op neerzet vanwege de pijn. Ik vloog over het stuur en viel op mijn nek. De afgelopen twee jaren waren moeilijk, omdat ik door de pijn aan mijn voet niet op mijn best kon presteren. Ik geloof dat dit opgelost kan worden en dat ik dan prachtige jaren voor me heb."

Herlings maakt flinke buiteling tijdens vrije training GP Faenza

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl