Jeffrey Herlings was naar eigen zeggen bijna verlamd geweest ANP

Jeffrey Herlings is naar eigen zeggen ternauwernood ontsnapt aan verlamming. De motocrosser kwam in de training voor de GP van Faenza, twee weken geleden, zwaar ten val en bleef lang liggen. Noodgedwongen, blijkt nu.

"Ik kan amper beschrijven hoe vreselijk het was om daar op de grond te liggen zonder gevoel vanaf mijn nek voor minimaal een halfuur", schrijft Herlings in een post op Instagram, waarin hij tevens zijn excuses aanbiedt voor het gebrek aan een update.

"De doktoren hebben me verteld dat ik door het oog van de naald ben gekropen en van geluk mag spreken dat ik niet verlamd ben geraakt."

Herlings meldt dat hij aan zijn val breuken in drie nek- en rugwervels heeft overgehouden. "Het zijn stabiele fracturen met kleine scheurtjes in de botten en het genezingsproces zal niet al te lang duren. Volgens de artsen zal ik volledig herstellen."

Herlings maakt flinke buiteling tijdens vrije training GP Faenza Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De motocrosser raakte door zijn val zijn leidende positie in het MXGP-klassement kwijt aan Antonio Cairoli. Het seizoen in de koningsklasse van de motocross telt tot en met 8 november nog tien races.

Herlings werd in 2018 voor het eerst kampioen in de MXGP. Vorig seizoen verloor hij zijn wereldtitel vanwege blessures aan Tim Gajser.

STER reclame