Pro Shots
NOS Wielrennen

Gesink zegt WK af, Dumoulin en Van Vleuten staan nog wel op de lijst

Robert Gesink gaat deze week niet naar de WK wielrennen op de weg in het Italiaanse Imola. De 34-jarige renner van Jumbo-Visma is vermoeid na drie weken Tour de France en heeft zich afgemeld.

Bondscoach Koos Moerenhout haalde Nick van der Lijke van de procontinentale Riwal-ploeg als vervanger van Gesink bij zijn selectie van acht renners. Eerder al haakte Bauke Mollema af. Hij brak bij een val in de Tour zijn pols.

"Bauke zou met Tom Dumoulin de kopman zijn", zegt Moerenhout. "Zijn afzegging verandert onze tactiek wel enigszins. Tom zal nog altijd als troef uitgespeeld worden. We houden een slag om de arm over zijn deelname. Die hangt af van hoe hij de Tour heeft verteerd."

Van Vleuten op de lijst met gebroken pols

Bij de vrouwen staat Annemiek van Vleuten nog altijd op de lijst met Nederlandse deelnemers aan de WK-wegwedstrijd. Zij brak vorige week in de Giro Rosa haar pols, maar heeft de hoop op het prolongeren van haar wereldtitel nog niet opgegeven.

Van gebroken Van Vleuten tot roze Van der Breggen : dit was Giro Rosa

Selectie wegwedstrijd mannen: Tom Dumoulin, Antwan Tolhoek, Pascal Eenkhoorn, Dylan van Baarle, Pieter Weening, Sam Oomen, Martijn Tusveld en Nick van der Lijke. Dumoulin en Jos van Emden rijden daarnaast ook de tijdrit.

Selectie wegwedstrijd vrouwen: Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten, Marianne Vos, Chantal Van den Broek-Blaak, Amy Pieters, Demi Vollering, Ellen van Dijk en Floortje Mackaij. Van der Breggen en Van Dijk rijden de tijdrit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl