Getty Images

Alles wijst erop dat Frank de Boer de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal wordt. De NOS heeft bevestigd gekregen dat de KNVB met hem in gesprek gaat over de functie.

Het is niet bekend of de voetbalbond naast De Boer (50) ook met andere kandidaten praat. Frank Rijkaard heeft al laten weten geen interesse te hebben. Peter Bosz is voorlopig niet beschikbaar. Ook de namen van Louis van Gaal en Henk ten Cate zijn genoemd.

'KNVB en Frank de Boer gaan met elkaar praten, snel'

De KNVB wil voor de volgende interlandperiode - die op 7 oktober begint met een oefenduel met Mexico - de opvolger van de naar Barcelona vertrokken Ronald Koeman presenteren. De afgelopen twee interlands nam assistent Dwight Lodeweges de honneurs waar.

De voorselectie voor de komende interlands wordt aanstaande woensdag bekendgemaakt.

De Boer, die zes weken geleden ontslagen werd bij Atlanta United, heeft wel oren naar het bondscoachschap. "Ik zou het een eer vinden als de KNVB bij mij uitkomt", liet hij onlangs weten bij Fox Sports.

De 112-voudig international werkte al als assistent-trainer bij Oranje. Hij was de rechterhand van Bert van Marwijk toen Nederland in 2010 de WK-finale haalde.

Pieken en dalen voor De Boer

Aan het begin van zijn trainersloopbaan vierde De Boer veel successen. Tijdens de fluwelen revolutie bij Ajax bracht hij de Amsterdammers sportief succes met vier landstitels op rij.

In 2016 werd een vijfde kampioenschap echter op de laatste dag verspeeld, waarna De Boer vertrok.

Een iconische foto: Frank de Boer treurt in de spelersbus nadat Ajax het kampioenschap heeft verspeeld bij De Graafschap ANP

In het buitenland liep De Boers blazoen een flinke deuk op. Hij werd ontslagen bij Internazionale (na drie maanden), Crystal Palace (na 77 dagen) en bij Atlanta. Met die laatste club veroverde hij wel de Campeones Cup en de US Open Cup.

STER reclame