Bekijk de samenvatting van sc Heerenveen - Willem II Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

In het eerste eredivisietreffen sinds 8 maart heeft sc Heerenveen gewonnen van Willem II. In Friesland werd het 2-0 dankzij goals van Lucas Woudenberg en Pawel Bochniewicz.

De bezoekers begonnen goed, hadden meer balbezit en waren via Mats Köhlert, die een voorzet net niet kon binnen glijden, dicht bij de eerste treffer van het eredivisiejaargang 2020/2021.

Maar die eer ging naar Heerenveen-verdediger Woudenberg. Uit een van achteruit opgebouwde aanval schoof hij de bal beheerst achter doelman Robbin Ruiter, waardoor de thuisploeg op voorsprong kwam.

Eredivisie anno 2020: toeschouwers op afstand van elkaar in het Abe Lenstra Stadion Pro Shots

De 4.000 supporters die - op 1,5 meter afstand van elkaar - in het Abe Lenstra Stadion mochten zitten, zagen in het begin van de levendige tweede helft hetzelfde spelbeeld. Willem II, een van de verrassingen van vorig seizoen, had de bal.

Maar Heerenveen, waar de spelers een rouwband droegen vanwege het overlijden van de vrouw van assistent-trainer Hennie Spijkerman, creëerde de kansen.

De uit Duitsland teruggekeerde spits Henk Veerman raakte de bal oog in oog met de Ruiter verkeerd. Aankoop Bochniewicz liet de keeper een kwartier voor tijd kansloos met een kopbal.

Bekijk hieronder de reacties van sc Heerenveen-trainer Johnny Jansen, doelpuntenmaker Lucas Woudenberg en Willem II-coach Adrie Koster.

'Masterplan' Heerenveen komt uit, bij Willem II moet het effectiever

De 2-0 zege is een opsteker voor het elftal van trainer Johnny Jansen. In de voorbereiding gingen namelijke alle oefenduels verloren.

Willem II Europa in

Bij Willem II kan de focus op woensdag. De Tilburgers gaan in de tweede voorronde van de Europa League op bezoek bij Progrès Niederkorn uit Luxemburg.

Statistieken sc Heerenveen-Willem II

STER reclame