Het Afgaanse team voor vredesonderhandelingen bidt in Kabul voordat ze het overleg met de Taliban ingaan EPA

Goedemorgen. In Amsterdam gaan mensen de straat op die vinden dat de coronaregels niet streng genoeg zijn. En in Doha beginnen de vredesonderhandelingen tussen de Afghaanse regering en de Taliban.

De dag begint met flink wat zon, alleen in het westen en noorden zijn er geregeld ook wolkenvelden. Er valt 's middags in het noorden een spatje regen. Het wordt zo'n 19 tot 22 graden.

Weer van 12 september Weerplaza

Ga je vandaag de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In Amsterdam is er een demonstratie van mensen die vinden dat de coronaregels niet streng genoeg zijn. Het laten vieren van de teugels zorgt ervoor dat het alleen maar langer duurt voordat het virus onder controle is, vinden ze.
  • In Doha beginnen de vredesonderhandelingen tussen de Afghaanse regering en de Taliban. Die werden al langer verwacht, maar werden telkens uitgesteld.
  • En de Eredivisie gaat weer van start. Met liveblog en samenvattingen op NOS.nl, de app en tv. De eerste wedstrijd, Heerenveen-Willem ll, begint vanmiddag om 18.45 uur.

Wat heb je gemist?

De brancheorganisatie Kinderopvang is teleurgesteld over het kabinetsbesluit om medewerkers in de kinderopvang geen voorrang te geven bij het afnemen van de coronatest. Ook medewerkers van kinderdagverblijven die verkoudheidsachtige klachten hebben, moeten in aanmerking komen, vindt de brancheorganisatie. Omdat de wachttijden oplopen krijgen kinderdagverblijven nu hun roosters al bijna niet meer rond.

Gisteren kondigde minister De Jonge van Volksgezondheid aan dat personeel uit het primair en voortgezet onderwijs en zorgmedewerkers wel voorrang krijgen bij het afnemen van een coronatest.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

The Rolling Stones hebben in Groot-Brittannië een nieuw record gevestigd door als eerste band ter wereld in zes decennia de Britse lijst met bestverkochte albums aan te voeren.

De Britse band heeft sinds de oprichting in 1962 nu in totaal 13 nummer-1 albums afgeleverd (inclusief de heruitgaven van Exile On Main St. en Goats Head Soup). Dat is hetzelfde aantal als Elvis Presley en Robbie Williams. Alleen The Beatles hebben het beter gedaan met 17 nummer-1 albums (inclusief twee heruitgaven) in de Britse albumlijst.

Fijne zaterdag!

STER reclame