Partijleider Thierry Baudet van Forum voor Democratie moest vanavond voortijdig vertrekken bij een partijbijeenkomst in Arnhem.
NOS Nieuws

Wekdienst 8/9: Politie zoekt naar sinds 1974 vermiste vrienden • Dag tegen laaggeletterdheid

Goedemorgen! De politie gaat opnieuw onderzoek doen naar de verdwijning van twee Brabantse vrienden in 1974. En de oppositieleider van Wit-Rusland spreekt vandaag een commissie van de Raad van Europa toe tijdens een videogesprek.

Eerst het weer: veel bewolking met lokaal kans op wat regen, maar ook kan hier en daar de zon even doorbreken. Het wordt ongeveer 20 graden.

Weer 8 september

Ga je vandaag de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De politie gaat in het water bij Liessel in Brabant op zoek naar de vrienden Piet Hölskens en Hans Martens uit Asten. Zij worden sinds 1974 vermist.
  • Het is vandaag Wereldalfabetiseringsdag, de dag die is ingesteld om aandacht te schenken over de gehele wereld aan laaggeletterdheid.
  • De oppositieleider van Wit-Rusland, Svetlana Tichanovskaja, spreekt een commissie van de Raad van Europa toe tijdens een videogesprek.
  • Ziekenhuismedewerkers van het Amsterdamse UMC houden vandaag een actiebijeenkomst voor een hoger loon. Tijdens de actie vormen artsen en verpleegkundigen een menselijk lint.

Wat heb je gemist?

Landelijke politici zeggen dat ze vaker en ernstiger worden bedreigd dan enkele jaren geleden. Dat meldt NRC op basis van een rondgang langs fractievoorzitters in de Tweede Kamer en andere Kamerleden.

Zij zeggen ook vaker op straat te worden lastiggevallen, terwijl dreigementen in het verleden vaker op sociale media werden geuit.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Kunstenaar Willem de Haan merkt dat het tijdens de coronacrisis lastiger is om te protesteren op het Malieveld. Om iedereen toch de kans te geven om op het grasveld te protesteren heeft de kunstenaar 'MalieveldGras' ontwikkeld, zegt De Haan tegen Omroep West. "Zo protesteer je binnenkort gewoon in je eigen tuin of het lokale park", staat in de beschrijving van het product. En voor wie denkt dat het een grapje is: de zaden zijn daadwerkelijk gecultiveerd van gras van het Malieveld.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl