'Ik wilde weg bij Barcelona, want moest aan mijn toekomst denken' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Het conflict tussen FC Barcelona en Lionel Messi heeft een onverwachte wending gekregen. De Argentijnse sterspeler, die de club onlangs liet weten te willen vertrekken, heeft toch besloten om bij FC Barcelona te blijven, zegt hij in een interview met voetbalwebsite Goal.com. Messi blijft tot 30 juni 2021, dat is de datum waarop zijn contract afloopt.

De 33-jarige aanvaller zegt dat hij niet gelukkig was en absoluut wilde vertrekken. "Ik wilde mijn laatste voetbaljaren nog gelukkig zijn, maar er was geen sprake meer van blijdschap bij de club."

Toch was zijn eigen geluk het hem niet waard om met zijn geliefde Barcelona in een rechtszaal te eindigen over de ontbinding van zijn contract. "Het is nooit door mijn hoofd gegaan om Barcelona voor de rechter te slepen", vertelt Messi.

Hij heeft daarentegen geen goed woord over voor clubvoorzitter Josep Maria Bartomeu. "Hij heeft altijd tegen mij gezegd dat ik aan het einde van het seizoen zelf mocht bepalen of ik wilde vertrekken of niet. De club hield vervolgens vast aan het feit dat ik mijn keuze voor 10 juni kenbaar had moeten maken, terwijl we toen nog met de competitie bezig waren."

'Onmogelijk om 700 miljoen euro te betalen'

"Dit is dus de reden waarom ik bij de club blijf", gaat Messi verder. "Ik blijf omdat de voorzitter tegen mij heeft gezegd dat ik alleen mag vertrekken als de clausule van 700 miljoen euro wordt betaald en dat is onmogelijk."

Journalist Winkels: 'De Messi-bom is onschadelijk gemaakt'

Messi, die al vaker liet blijken ontevreden te zijn over de gang van zaken binnen de club, lag sinds de vernederende 8-2 nederlaag tegen Bayern München in de Champions League op ramkoers met de leiding van Barcelona. Niet lang na de uitschakeling gaf hij te kennen weg te willen bij de club waar hij groot werd.

Dat hij nu toch blijft, is een opluchting voor de kersverse trainer Ronald Koeman, die nog geen week na zijn komst bij de club uit Spanje al werd geconfronteerd met de vertrekwens van zijn sterspeler.

Koeman, die bij zijn aanstelling de opdracht heeft gekregen om het eerste elftal drastisch te renoveren, en Messi als pijler zag voor zijn project, liet niet lang na zijn komst wel aan Luis Suárez - een goede vriend van de Argentijn - weten dat er geen plek meer voor hem was in het nieuwe elftal.

Druppel?

Was dat de druppel die de emmer deed overlopen voor Messi? Niet lang daarna besloot hij namelijk te willen vertrekken. Op basis van de clausule in zijn contract dacht de Argentijn transfervrij te kunnen vertrekken naar een andere club. Maar die vlieger ging volgens FC Barcelona dus niet op, waarop een ijzige verstandhouding ontstond tussen club en speler.

Jorge Messi, vader en zaakwaarnemer van Lionel, komt aan op het vliegveld in Barcelona EPA

Vader Jorge Messi, die als zaakwaarnemer optreedt van zijn zoon, heeft een belangrijke rol gespeeld in de verzoening tussen zijn zoon en diens werkgever. De afgelopen dagen sprak hij uitgebreid met Barcelona-voorzitter Bartomeu en werden de kaarten op tafel gelegd.

Na een eerste poging om zijn zoon los te weken bij de club, kwam Messi senior tot de conclusie dat dat niet zonder een grote en tijdrovende juridische strijd zou gaan. Daarop zou hij junior ervan hebben overtuigd dat het niet goed is om een breuk te forceren.

Messi is al zes keer uitgeroepen tot Wereldvoetballer van het Jaar en hij heeft Barcelona aan tien landstitels en vier Champions League-bekers geholpen.

Kijk hieronder naar de reactie van Frenkie de Jong die blij is zijn teamgenoot weer te kunnen begroeten:

De Jong verheugd over Messi-nieuws: 'Zin om bij Barcelona terug te keren'

STER reclame