Onder grote belangstelling arriveert Jorge Messi in Barcelona

Hoe schimmiger de signalen zijn over de toekomst van Lionel Messi, hoe meer er over de Argentijnse stervoetballer wordt gespeculeerd. Een bezoek van vader en zaakwaarnemer Jorge Messi aan Barcelona zwengelde de geruchtenmolen weer flink aan.

"Moeilijk", vond Messi senior het om nu iets zinnigs te zeggen over de toekomst van zijn zoon. Hij gebruikte het woord in totaal drie keer, om de ernst van de situatie te benadrukken.

Jorge Messi landde woensdag onder grote belangstelling in Barcelona, waar hij overleg zou voeren met de club die 700 miljoen euro voor zijn aanvoerder wil hebben. Messi wil weg. Hij kwam zondag niet opdagen bij de coronatest en miste de eerste trainingen onder leiding van de nieuwe coach Ronald Koeman.

Messi heeft ook nog geen woord gewisseld met de club waar hij groot werd en die zegt er alles aan te doen om hem te behouden. Het gesprek met vader Messi leverde woensdag in ieder geval niks op, aldus bronnen rond de Catalaanse club.

Elke dag liveblogs

Het is een soap die heel voetbalminnend Spanje bezighoudt. Elke dag worden er liveblogs volgeschreven met de laatste ontwikkelingen. Ook geen nieuws is groot nieuws.

Een jonge Messi-fan bij het trainingscomplex van Barcelona ANP

"Bij Manchester City zijn we nog niet begonnen aan de voorbereiding, dus er is niets gezegd over de komst van Messi", zegt Eric García, een Catalaan in Engelse dienst wiens woorden gretig worden opgepikt.

Manchester City wil Messi graag inlijven en zou zelfs een constructie bedacht hebben om die eerder genoemde 700 miljoen op te hoesten. De investeringsmaatschappij City Football Group zou hem voor vijf jaar willen contracteren, waarna Messi eerst drie jaar in de Premier League zou spelen en dan nog twee seizoenen bij zusterclub New York City FC in de Amerikaanse Major League Soccer.

Auto van Bartomeu

Maar misschien blijft hij toch in Barcelona. Een verslaggever van de Catalaanse tak van radiozender SER spotte de auto van voorzitter Josep Maria Bartomeu voor het huis van Jorge Messi.

Warempel, Bartomeu zat helemaal niet in de auto. Na een korte stop reed het voertuig weer verder. Na wat research bleek het kenteken ook niet overeen te komen met dat van de Barça-preses, maar er was in elk geval weer even voor wat opschudding gezorgd.

Het enige wat Jorge Messi op deze lange dag prijsgaf, was: "Ik heb niet met Pep gesproken." Pep is Josep Guardiola, de trainer van Manchester City. Maar wat niet is, kan natuurlijk nog komen.

Chaos bij de club

Intussen worden alle meningen breed uitgemeten, zoals die van Frenkie de Jong voor de camera van de NOS. Zijn constatering dat het nu even een chaos is bij de club, kwam wel aan bij de internationale media.

Frenkie de Jong over de crisis bij Barcelona:

Frenkie de Jong volgt crisis Barcelona van afstand: 'Het is wel chaos'

In Spanje zien ze Messi liever blijven, zelfs bij de grote rivaal. "Hij maakt de competitie beter, zijn team beter en de klassiekers mooier", zei Sergio Ramos, aanvoerder van Real Madrid. Want ook tijdens een persconferentie over de nationale ploeg van Spanje, in voorbereiding op de Nations League, ging het toch al snel weer over Messi.

Aan het eind van de dag komt sportkrant Marca dan nog met het beschouwende artikel 'Wat Jorge Messi te zeggen had bij aankomst in Barcelona'. En dit is wat hij de pers te melden had: "Ik weet helemaal niets, jongens."

En zo verstrijkt er geen dag zonder Messi, zelfs als het stil is aan het front.

STER reclame