Lionel Messi Getty

De organisatie achter de Spaanse voetbalcompetitie La Liga heeft stelling genomen in het dispuut tussen FC Barcelona en Lionel Messi. Bij een transfer van de Argentijnse vedette moet een geïnteresseerde club 700 miljoen euro op tafel leggen.

Dat bedrag staat in de vertrekclausule van Messi, die zich zelf beroept op een afspraak met de clubleiding dat hij na elk seizoen gratis kan vertrekken.

Messi liet zondagochtend verstek gaan bij de verplichte coronatest in aanloop naar het nieuwe seizoen. Daardoor mag de aanvaller voorlopig niet trainen bij FC Barcelona.

De nieuwe trainer Ronald Koeman, zondagochtend aanwezig bij de tests, wil zijn nieuwe elftal juist opbouwen rond Messi.

Messi vs. Barcelona: superster en club op ramkoers

Maandagmiddag om half zes staat de eerste training van het nieuwe seizoen op het programma.

Messi en Guardiola?

Manchester City geldt als de belangrijkste kandidaat om Messi eventueel in te lijven. Bij City is Pep Guardiola, die jaren met Messi samenwerkte in Catalonië, de hoofdtrainer.

Barcelona-voorzitter Josep Maria Bartomeu weigert met de Argentijn over een vertrek te onderhandelen. De preses weet heel goed dat geen club dat bedrag gaat betalen. Hij wil echter ook niet de geschiedenis in gaan als de voorzitter die Messi heeft verkocht. Aan de andere kant, als Messi nog een seizoen blijft, dan is hij volgend jaar transfervrij.

Luis Suárez, zijn kompaan in de voorhoede, liet zich wel zien bij de test. Hij mag wel vertrekken van Koeman.

STER reclame