Pro Shots

Lionel Messi wil echt weg bij Barcelona. De Catalanen bevestigen dat ze van hun 33-jarige sterspeler een officieel verzoek hebben ontvangen waarin die om ontbinding van zijn contract vraagt.

Messi's contract loopt door tot en met medio 2021, maar hij heeft een clausule die hem in staat stelt om aan het eind van ieder seizoen te vertrekken. Barcelona wil het liefst dat de Argentijn blijft en stelt dat hij die clausule al in juni had moeten inschakelen.

Vanwege de coronacrisis liep het seizoen langer door dan normaal en wellicht dat Messi, die al zijn hele loopbaan voor Barcelona uitkomt, de bijzondere omstandigheden gebruikt om alsnog een vertrek te forceren. Zonder clausule kost hij 700 miljoen euro.

Puyol en Suárez steunen Messi

Op sociale media gaat de vertrekwens van Messi als een lopend vuurtje. Carles Puyol twittert: "Respect en bewondering, Leo. Mijn steun heb je, vriend." En daar reageert Luis Suárez weer op met applaushandjes.

Afgelopen vrijdag had Messi nog een gesprek met Ronald Koeman, de nieuwe coach van Barcelona. Daarin zei hij al dat hij zichzelf ziet vertrekken bij de club.

Koeman was juist van plan om Messi "de pijler van zijn project" te maken.

Messi is al zes keer uitgeroepen tot Wereldvoetballer van het Jaar en hij heeft Barcelona aan tien landstitels en vier Champions League-bekers geholpen.

Gary Lineker, oud-speler van Barcelona en tegenwoordig voetbalpresentator bij de BBC, hoopt dan ook dat het huwelijk tussen Messi en Barcelona niet in een ruzie eindigt.

STER reclame