EPA

Duizenden Barcelona-fans zijn dinsdagavond - na het bericht dat Lionel Messi de club wil verlaten - samengekomen bij stadion Camp Nou om het vertrek van voorzitter Josep Maria Bartomeu te eisen.

De fans kunnen het niet verkroppen dat hun sterspeler, die al nagenoeg zijn hele loopbaan in Barcelona speelt, niet meer tevreden is. Daar houden ze Bartomeu verantwoordelijk voor na een zwak seizoen met veel interne problemen. FC Barcelona behaalde afgelopen seizoen voor het eerst in twaalf jaar geen enkele prijs.

"Het wordt er niet makkelijker op voor Ronald Koeman. Het is een hele onrustige periode in Catalonië", laat correspondent Edwin Winkels weten.

Winkels: 'Het wordt er niet makkelijker op voor Koeman'

Zowel een vertrek van Messi als Bartomeu zou slecht nieuws zijn voor Ronald Koeman. Hij zou dan een week na zijn aanstelling zijn beste speler én de voorzitter die hem heeft binnengehaald verliezen.

'Koeman autoritair richting Messi'

Al heeft Koeman het volgens de Spaanse televisiezender Deportes Cuatro zelf ook niet goed aangepakt met Messi. Hij zou zich autoritair hebben gedragen in een gesprek met de Argentijn.

"De privileges hier zijn voor jou voorbij. Je moet alles voor het team doen. Ik ben niet flexibel wat dat betreft, je moet alleen aan het team denken", zou Koeman gezegd hebben.

Een extra klap voor Messi - na de 8-2 oorwassing tegen Bayern München en een seizoen zonder prijzen - zou zijn dat zijn beste vriend Luis Suárez niet voorkomt in de plannen van Koeman en weg mag bij Barcelona.

STER reclame