Meghan en Harry
NOS NieuwsAangepast

Harry en Meghan kopen villa bij LA

De Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan hebben hun intrek genomen in hun nieuwe huis in de VS. Hoewel een woordvoerder geen verdere details wil geven, heeft The Los Angeles Times ontdekt dat de twee een villa hebben gekocht in Montecito, bij Los Angeles.

Het landhuis van 12 miljoen euro is 1350 vierkante meter groot, heeft negen slaapkamers en een eigen bioscoop, een gymzaal en een recreatieruimte. Ook zijn er een tennisbaan, een zwembad en een gastenverblijf met twee slaapkamers.

Montecito ligt anderhalf uur rijden van LA, vlak bij Santa Barbara aan de Pacifische kust. Onder de nieuwe plaatsgenoten van Harry en Meghan zijn veel beroemdheden, zoals Oprah Winfrey. Katy Perry en Ellen DeGeneres.

"De hertog en hertogin van Sussex hebben in juli hun nieuwe verblijf betrokken", zei de woordvoerder. "Ze voelen zich thuis in de rustige privacy van hun nieuwe gemeenschap." In de vrijgegeven verklaring wordt ook gevraagd de privacy van het echtpaar en hun buren te respecteren.

Niet lastiggevallen

"Mensen willen in Montecito wonen omdat ze hier een rustig privéleven kunnen hebben", legt makelaar Pippa Davis uit het stadje uit aan persbureau AP. "Hier kunnen de allerrijksten afgezonderd leven, zonder dat ze lastiggevallen worden door paparazzi of dagjesmensen."

"Ik zie Oprah wel eens op straat lopen en niemand valt haar dan lastig. Het is een ongeschreven wet. Mensen die beroemdheden lastigvallen wonen hier niet. Wie hier woont respecteert hun privacy."

Rustiger

Harry en Meghan gaven begin dit jaar aan niet meer volledig voor het Britse koningshuis te willen werken. Vanwege de breuk met Buckingham Palace mogen Harry en Meghan sinds 31 maart hun koninklijke titels niet meer gebruiken. Ook moet Harry zijn militaire eretitels inleveren.

De prins zei een rustiger leven te willen, buiten de schijnwerpers, om zijn zoon Archie rustig op te laten groeien. Daarvoor wilde het paar ook verhuizen naar de geboortestreek van Meghan Markle.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl