Sari van Veenendaal bereidt zich met PSV voor op het nieuwe eredivisieseizoen Orange Pictures

Het commercieel convenant tussen de Eredivisie Vrouwen en voetbalbond KNVB werpt al na twee maanden zijn vruchten af. Komend seizoen zijn er veel meer wedstrijden te zien op televisie.

Vrijdagavond is de vaste speelavond, maar ook op zondag wordt nu standaard een wedstrijd gespeeld. Die zal 's avonds door de NOS altijd in samenvatting worden uitgezonden in de Studio Sport-uitzending van 18.10 uur of in sommige gevallen zelfs live in de uitzending van 13.10 uur.

Seizoen begint op 6 september

Het seizoen begint op 6 september met een compleet programma op zondag (onder meer Ajax-FC Twente en PSV-vv Alkmaar). Fox Sports zendt altijd live uit op zondag en biedt van alle duels een samenvatting aan.

De Eredivisie Vrouwen kreeg deze zomer een extra impuls door de terugkeer van ervaren speelsters als Sari van Veenendaal, Mandy van den Berg (beiden PSV) en Stefanie van der Gragt (Ajax).

Acht teams

Er zijn acht teams in de eredivisie: ADO Den Haag, Ajax, vv Alkmaar, Excelsior, sc Heerenveen, PEC Zwolle, FC Twente en de nummer een van afgelopen seizoen: PSV. Na achttien speelronden nemen de bovenste vier en de onderste vier het in de play-offs tegen elkaar op.

De Eredivisie Vrouwen en de KNVB sloegen in juni de handen ineen met als doel een sponsor te vinden voor de eredivisie en tevens een media- en maatschappelijke partner.

'Opmars niet te stoppen' nu KNVB en Eredivisie Vrouwen samen optrekken

STER reclame