'Opmars niet te stoppen' nu KNVB en Eredivisie Vrouwen samen optrekken

De Eredivisie Vrouwen en de KNVB hebben de handen ineengeslagen. De acht clubs en de voetbalbond hebben voor het eerst een commercieel convenant gesloten.

Dat betekent dat alle partijen afspraken hebben gemaakt met als doel een sponsor te vinden voor de eredivisie en tevens een media- en maatschappelijk partner te strikken.

Goede afspraak gaat boven snelle afspraak

Kirsten van de Ven, manager vrouwenvoetbal van de KNVB, hoopt die partijen snel te vinden. "Een sponsor en mediapartner aan de start van het nieuwe seizoen zou natuurlijk mooi zijn. Maar we beseffen ook dat het nu door de coronacrisis een uitzonderlijke tijd is. Een goede afspraak gaat boven een snelle afspraak, bovendien gaan ontwikkelingen altijd stap voor stap."

Er was mooi voetbal en er stonden rolmodellen klaar waar geen gebruik van is gemaakt.

Kirsten van de Ven

De Eredivisie Vrouwen werd in 2007 ingevoerd. Sinds 2017 was er een Coöperatie Eredivisie Vrouwenvoetbal, maar die werd na twee jaar ontbonden. Afgelopen seizoen heeft de KNVB in samenspraak met de clubs de eindverantwoordelijkheid weer op zich genomen.

Hoewel het niveau van de competitie in de loop der jaren is gestegen en het aantal clubs is toegenomen, verloopt de ontwikkeling lang niet zo voortvarend als die van het Nederlands elftal.

Van de Ven: "Men heeft jarenlang zitten slapen als het om Oranje gaat. Er was mooi voetbal en er stonden rolmodellen klaar waar geen gebruik van is gemaakt. Dat moet niet ook bij de eredivisie gebeuren."

Lieke Martens en Kirsten van de Ven, manager vrouwenvoetbal van de KNVB Getty Images

Het eredivisieseizoen 2019/20 werd door de coronacrisis voortijdig beëindigd. PSV stond op dat moment bovenaan, maar werd niet tot kampioen uitgeroepen.

STER reclame