NOS Nieuws

Introweken studenten mogen toch doorgaan, maar met grote beperkingen

De introductieweken voor nieuwe studenten op universiteiten en hogescholen mogen toch doorgaan, zolang de organisatoren zich aan bepaalde beperkingen houden. Dat gaat het kabinet vanavond bekendmaken, zeggen bronnen in Den Haag.

Gisteren leek het er nog op dat de kennismakingsweken helemaal verboden zouden worden, maar daar is het kabinet van teruggekomen. Sommige ministers vonden het erg belangrijk dat er voor de sociale contacten van nieuwe studenten toch activiteiten konden worden georganiseerd.

"Zonder introweek kun je niet aarden in een nieuwe omgeving":

Introweken gaan door, maar met beperkingen: 'We hadden ook al geen examengala'

Om te voorkomen dat de bijeenkomsten uitgroeien tot brandhaarden van het coronavirus, worden er wel voorwaarden opgelegd. Studierichtingen en studentensportverenigingen mogen kennismakingsactiviteiten organiseren, maar tot uiterlijk 22 uur en zonder alcohol. Ontgroeningen door studentenverenigingen zijn verboden.

Veel universiteiten en studentenverenigingen hadden al aangekondigd dat ze de kennismakingstijd dit jaar gingen aanpassen aan de coronaregels. Veel activiteiten worden online gehouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl