Nathan Aké en Joshua King na het duel met Everton
NOS Voetbal

Aké en Danjuma degraderen met Bournemouth, Chelsea en United CL in

De Nederlanders Nathan Aké en Arnaut Danjuma zijn met AFC Bournemouth gedegradeerd uit de Premier League. Vanaf de bank zagen zijn hoe hun club weliswaar won bij Everton, maar alsnog degradeerde omdat concurrent Aston Villa een punt pakte bij West Ham United. Ook Watford gaat na vijf jaar een niveau omlaag.

Bournemouth moest voor lijfsbehoud zelf winnen van Everton en hopen dat Watford en Aston Villa zouden verliezen. Dat eerste lukte: er werd met 3-1 gewonnen bij Everton, waarna met argusogen werd gekeken naar de andere uitslagen.

De kansen voor Watford leken verkeken toen het met 3-0 achterkwam. De Londense club knokte zich tegen Arsenal nog wel terug (3-2), maar meer zat er niet in.

Aston Villa, waar Anwar El Ghazi inviel, werd de lachende derde. West Ham maakte het de bezoekers erg lastig, maar de 1-1 volstond.

Eindstand onderin Premier League; de onderste drie clubs degraderen

Op de laatste speeldag in Engeland werd er op alle tien de velden om 17.00 uur afgetrapt. Naast de strijd om degradatie ging het om de verdeling van de Europese tickets.

Net als kampioen Liverpool en nummer twee Manchester City gaan ook Manchester United en Chelsea de Champions League in. Leicester City en Tottenham Hotspur komen volgend seizoen uit in de Europa League.

Ook nummer zeven Wolverhampton Wanderers kan Europa nog ingaan, maar dan moet Chelsea de FA Cup winnen ten koste van Arsenal. Als de Gunners de beker pakken, gaan die Europa in.

United verslaat concurrent Leicester

United, dat sinds de hervatting van de competitie niet had verloren, won met 2-0 bij Leicester City, dat de laatste weken juist was weggezakt van de derde naar de vijfde plaats.

De gasten hadden een overwicht, misten voor rust enkele kansen en kwamen na een uur op 0-1 via een penalty van Bruno Fernandes. Na een blunder van doelman Kasper Schmeichel maakte Jesse Lingard diep in blessuretijd de 0-2.

Eindstand aan kop Premier League

Chelsea was Wolverhampton Wanderers met 2-0 de baas. In een wedstrijd met weinig hoogtepunten sloeg Chelsea op slag van rust toe via Mason Mount. De oud-speler van Vitesse mikte een vrije trap fraai binnen. Kort daarna was Olivier Giroud het eindstation van een counter.

Liverpool, dat met 3-1 won van Newcastle United en Virgil van Dijk met een kopbal zag scoren, kreeg eerder deze week de beker als landskampioen.

Norwich City was al zeker van degradatie. Leeds United en West Bromwich Albion promoveren vanuit het Championship. Daar komt nog een derde ploeg bij.

Vardy topscorer

Jamie Vardy werd met 23 goals topscorer van de Premier League. De spits van Leicester is daarmee met zijn 33 jaar en 198 dagen de oudste in de geschiedenis.

Uitslagen laatste speelronde Premier League

Arsenal-Watford 3-2
Burnley-Brighton & Hove Albion 1-2
Chelsea-Wolverhampton 2-0
Crystal Palace-Tottenham Hotspur 1-1
Everton-AFC Bournemouth 1-3
Leicester City-Manchester United 0-2
Manchester City-Norwich City 5-0
Newcastle United-Liverpool 1-3
Southampton-Sheffield United 3-1
West Ham United-Aston Villa 1-1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl