NOS Sport

Voet zit Herlings nog altijd dwars: 'Kan niet meer maximale uit carrière halen'

Herlings: 'Voetblessure heeft me bijna carrière gekost'

Door een gebroken voet en een enkelbreuk miste motocrosser Jeffrey Herlings vrijwel het hele seizoen 2019 in de MXGP. Daarvan is de wereldkampioen van 2018 nooit helemaal hersteld, bekent hij in Studio Sport.

"Tot op de dag van vandaag heb ik last van mijn voet", zegt Herlings. De consequenties zijn volgens Herlings groot. "Ik kan niet meer het maximale uit mijn carrière halen. Dat weet ik zeker. Ik ben in sommige dingen beperkt, kan niet meer hardlopen."

Zijn slepende voetklachten dwingen Herlings om nu anders te racen. "Vroeger was het bloed of bloemen. Meestal bloemen, maar soms ook bloed. Zo wil ik niet meer racen. Het heeft me niet alleen bijna het hele seizoen, maar ook mijn carrière gekost. Dan ga je anders denken."

'Altijd zeurende pijn'

"Er zijn mogelijkheden om er iets aan te doen, maar dan kan ik geen topsport bedrijven", vervolgt de 25-jarige Herlings. "Die tijd heb ik nu niet. Ik kan ermee crossen, maar heb altijd die zeurende pijn. Maar als je al 20 jaar crosst, hoort een mankement er ook wel bij."

Jeffrey Herlings, een leven met motocross

Door het stopzetten van het motorcrossseizoen vanwege de uitbraak van het coronavirus had Herlings de afgelopen maanden tijd voor een ingreep, maar door voortdurende onzekerheid over de herstart van het seizoen ging die mogelijkheid voorbij. In augustus wordt het seizoen hervat in Letland.

In de uitzending van Studio Sport ook aandacht voor collega's van Herlings. In de MotoGP ging zesvoudig MotoGP-wereldkampioen Marc Márquez zondag hard onderuit. "Márquez kan alleen zichzelf uitschakelen", reageert Herlings. "Ik zie mezelf er weleens in terug..."

Twan van Gendt liep in januari een zware handblessure op. De regerend wereldkampioen BMX legt in onderstaande video uit hoe hij snel weer op de fiets zat en zijn stijl moest aanpassen.

BMX'er Van Gendt: 'Ga nooit meer volledige mobiliteit halen'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl