NOS Sport

Motocrosser Herlings bouwt na 'nachtmerrie' weer aan WK-vorm

Herlings zit weer op de motor en verlangt naar hervatting MXGP-seizoen

Begripvol is-ie uiteraard over het stopzetten van het motocrossseizoen vanwege de coronapandemie, maar ervan balen deed Jeffrey Herlings natuurlijk ook. Niet op de laatste plaats omdat de 25-jarige coureur het nieuwe jaar in de MXGP zo sterk begonnen was.

"Het was echt een nachtmerrie", vertelt de wereldkampioen van 2018. "Ik voelde mij supergoed. Ik had de eerste twee GP's weten te winnen en kon niet wachten om naar Argentinië af te reizen. Maar toen kwam ineens het telefoontje met 'cancel het maar en gooi je agenda maar even dicht de komende maanden."

Op de fiets

Racen in het zand was er plots niet meer bij, want alle banen in Nederland gingen op slot. Herlings moest zich beperken tot het onderhouden van zijn conditie, thuis in zijn gym en op de fiets.

De motorloze weken liggen inmiddels achter hem. "We zijn weer terug aan het trainen en we bouwen op naar de eerstvolgende wedstrijd. Wanneer die ook zal zijn..."

De Grand Prix van Rusland prijkt nog altijd op de kalender voor 2 augustus, maar het is ook Herlings niet ontgaan dat het coronavirus daar nog altijd flink huishoudt. Het kan dus weleens september worden voordat de MXGP-competitie hervat gaat worden.

Oversteek

Om die periode te overbruggen zou hij kunnen overwegen de oversteek naar de Verenigde Staten te maken voor de AMA Supercross-competitie. "Ik zou daar misschien enkele voorbereidingswedstrijden voor het WK kunnen doen, maar ook daar zijn de eerste wedstrijden buiten alweer uitgesteld, las ik."

Kortom, afwachten maar. "Momenteel is er niks gepland naast het WK. En wanneer dat begint... God knows."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl