Red Bull Content Pool
NOS Sport

Verstappen finisht ondanks chaotische opmaat knap als tweede

Lewis Hamilton heeft voor de achtste keer de Grand Prix van Hongarije gewonnen. De van pole vertrokken Brit was op de Hungaroring een klasse apart. Max Verstappen werd tweede, en dat was meer dan waarop hij vooraf had gerekend. Valtteri Bottas completeerde de topdrie.

Verstappen stak dit weekend namelijk het geringe vertrouwen in zijn Red Bull niet onder stoelen of banken. Weinig grip en een matige balans van de auto, klonk onder meer de kritiek.

Verstappens negatieve energie werd vlak voor de race extra gevoed toen hij in de opwarmronde door de regenval tegen de muur gleed. Het gevolg: een kapotte voorvleugel voor de RB16.

Verstappen looft monteurs

De monteurs van Red Bull moesten vervolgens met man en macht binnen een kwartier de wagen repareren. En met succes. "Dit is geweldig werk mannen, ongelooflijk", dankte Verstappen zijn team voor het snelle herstelwerk.

Getty Images
Max Verstappen heeft een kapotte voorvleugel na zijn botsing in de opwarmronde

De Limburger beloonde de noeste arbeid van zijn team met een ijzersterke start door van de zevende naar de derde plaats op te schuiven.

Het natte circuit van de Hungaroring - waar het vooral in aanloop naar de race had geregend - zorgde voor een chaotische, maar vermakelijke opening van de wedstrijd. Veel coureurs voerden binnen zes ronden een bandenwissel door vanwege het opdrogen van de baan. Verstappen profiteerde, wisselde zelf ook van band en schoof op naar plaats twee.

Maximaal resultaat

En dat bleek voor Verstappen, die vorig jaar tevens als tweede finishte, ook meteen het maximale resultaat.

De van poleposition vertrokken Hamilton kende een soevereine start en reed de gehele race aan de leiding. De zesvoudig wereldkampioen kwam met een ruime voorsprong op Verstappen en Bottas over de finish.

In de slotronde hijgde Bottas nog in de nek van Verstappen, die vorige week in Oostenrijk in de slotfase de tweede plaats aan de Fin moest laten, maar de Nederlander handhaafde dit keer wel zijn tweede plaats.

AFP
Lewis Hamilton liet direct bij de start de concurrentie achter zich

Het is voor het eerst dat Hamilton een specifieke grand prix acht keer weet te winnen. Hij evenaart daarmee het record van Michael Schumacher, die in zijn loopbaan acht keer de grand prix van Frankrijk won.

Hamilton boekte in Hongarije zijn 86ste grandprixzege en heeft nu nog vijf overwinningen nodig om het record van Schumacher te evenaren.

Stand na drie WK-races

Coureur Punten
1. Lewis Hamilton 63
2. Valtteri Bottas 58
3. MAX VERSTAPPEN 33
4. Lando Norris 26
5. Alexander Albon 22
6. Sergio Pérez 22

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl