Pro Shots

Raemon Sluiter keert terug in het internationale tennis. De oud-coach van Kiki Bertens gaat de 31-jarige Julia Görges, de Duitse hardhitter en nummer 38 van de wereld, bijstaan.

De twee werken al enige tijd samen toe naar een demonstratietoernooi in Berlijn, dat op 13 juli begint en waar ook Bertens aanwezig is. De WTA Tour hervat op 3 augustus in Palermo. De US Open start 31 augustus.

Görges: 'Ik hou van zijn stijl'

"We willen zien hoe het in Berlijn gaat en dan beslissen we of we samen verder gaan. Ik wil Raemon ook leren kennen als coach bij een toernooi", zegt Görges in Bild. "Maar ik hou van zijn stijl. Die is zeer feitelijk en constructief."

Görges was in 2018 de nummer negen van de wereld. Dat jaar hield ze Bertens ook uit de halve finales van Wimbledon. De twee kennen elkaar goed: Görges was aanwezig op de bruiloft van de Nederlandse.

Terugkeren met ervaren speelster

Sluiter werd vorig jaar aan de kant gezet door Bertens, nadat hij haar naar de vierde plaats op de wereldranglijst had begeleid. De US Open in september was het laatste toernooi waar Sluiter Bertens bijstond.

De 42-jarige Rotterdammer, zelf ooit de nummer 46 van de wereld, wilde graag terugkeren op de tour met een wat oudere en ervaren speelster die dichtbij woont en zijn begeleiding niet alle weken van het jaar nodig heeft. Dat laatste zou niet kunnen met een speelster die aan het begin van haar carrière staat.

Raemon Sluiter verwierf tijdens zijn periode met Kiki Bertens bekendheid door zijn soms komische, maar rake peptalks op de baan.

Coachmomenten Bertens en Sluiter nooit saai: 'Neem een kauwgompje' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame