Koeman wacht op fitte Robben, sceptisch over rentree Sneijder

Met de aanstaande rentree van Arjen Robben bij FC Groningen is de volgende stap in theorie makkelijk gezet: een terugkeer bij Oranje op het EK van 2021. De suggestie ontlokt ook bij Ronald Koeman een glimlach, maar vooralsnog wil de bondscoach niet speculeren over een terugkeer van Robben bij Oranje.

"Ten eerste heeft Arjen zelf aangegeven te stoppen bij Oranje", zegt Koeman in Studio Sport. "Als dat niet verandert... Hij moet het zelf ook nog aankijken. Een prognose heeft nu weinig zin. Laten we wachten tot hij echt fit gaat worden, dan is hij een verrijking voor de eredivisie en FC Groningen. Mocht dat ooit leiden tot contact, dan zien we wel verder."

'Terugkomst Robben geweldig voor FC Groningen'

Robben nam in oktober 2017 afscheid als international. Vorig jaar zette de 36-jarige Groninger ook als clubspeler een punt achter zijn loopbaan. Zijn oude liefde FC Groningen heeft hem echter toch weten te verleiden tot een rentree.

Koeman zelf liet zich in 1995 als speler van FC Barcelona niet verleiden om terug te keren bij FC Groningen. "Ik heb het wel overwogen, maar niet gedaan", zegt Koeman. "Ik koos voor Feyenoord. Dat vonden de mensen in Groningen niet leuk. De terugkomst van Robben is geweldig voor FC Groningen. Dit heeft de club nodig."

Arjen Robben toont zijn nieuwe shirt bij zijn presentatie in Groningen ANP

Op het nieuws over Robben volgde een smeekbede van fans van FC Utrecht om een rentree van Wesley Sneijder bij hun club. "Voor Arjen wordt het al moeilijk en Wesley is er nog langer uit", reageert Koeman. "Ik geloof het niet, zie dat niet gebeuren."

Wat als FC Barcelona aanklopt?

Met Oranje gaat Koeman op weg naar het uitgestelde EK van komend jaar. Ook als FC Barcelona, waar het momenteel zowel op bestuurlijk als sportief vlak onrustig is, bij hem aanklopt, zal de bondscoach het Nederlands elftal trouw blijven, net als in januari.

Hij benadrukt bij Oranje te blijven tot en met het EK. "Nee, ik ga niet weg."

Kijk hieronder naar de mening van bondscoach Ronald Koeman over het feit dat Max Verstappen met enkele andere Formule 1-coureurs voor de start van de GP van Oostenrijk bleef staan bij een statement tegen racisme.

Lammers en Koeman discussiëren over niet knielende Verstappen

STER reclame