NOS VoetbalAangepast

Bondscoach Koeman vanwege hartproblemen opgenomen in AMC

Ronald Koeman is zondag met spoed opgenomen in het AMC-ziekenhuis in Amsterdam. De 57-jarige bondscoach van het Nederlands elftal kampt met hartproblemen. Hij is aan het eind van de middag gedotterd.

Zaakwaarnemer Rob Jansen laat aan de NOS weten dat de toestand van Koeman inmiddels stabiel is en dat hij maandag weer naar huis mag.

Pijn op de borst

Koeman werd niet lekker na het fietsen, hij kreeg pijn op de borst, maar is dusdanig goed geholpen dat hij geen blijvende schade heeft opgelopen.

'Koeman werd niet lekker na het fietsen en ligt nu in ziekenhuis'

Normaal gesproken zou Koeman nu druk zijn geweest met voorbereidingen op het EK voetbal, maar dat toernooi is vanwege de coronacrisis verplaatst naar 2021.

Er staan voorlopig geen interlands op het programma voor Oranje; de voetbalwereld ligt helemaal stil.

Wijnaldum en Lineker wensen Koeman sterkte

Op Twitter was Georginio Wijnaldum de eerste Oranje-international die Koeman sterkte wenste met zijn herstel. Ook voormalig Engels-international Gary Lineker liet van zich horen.

Ook Koemans grote liefde FC Barcelona, de club waar hij ooit nog als trainer aan de slag zou willen gaan, reageerde met warme woorden. "We wensen de Barça-legende een snel en volledig herstel toe. Houd de moed erin."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl